Szukana fraza: Autor: "Zalewscy" <u...@o...pl>
Znaleziono: 18 wiadomości
2000-02-28 14:13:53 | Zalewscy inne posty tego autora
Nie tak dawno rodziciele moi zdecydowali wyslac mnie w celach edukacyjnych w szeroki i daleki swiat. Traf chcial, ze trafilam na Maltę, małe trzy wyspowe panstewko 100 km ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Odp: cos dobrego z Morza Srodziemnego2000-02-29 14:18:53 | Zalewscy inne posty tego autora
> > Sounds good - natomiast w kwestii bakłażana najlepiej chyba byłoby lekko > > przesmażyć połówki - z tego co pamiętam przy długotrwałym smażeniu robi > się ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
owies2000-03-01 09:11:03 | Zalewscy inne posty tego autora
Uwielbiam owies pod kazda postacia-no moze troche zastanowiloby mnie przy surowym ziarnie. Jak kazdy rasowy lasuch (moim zdaniem tak brzmi prawdziwa forma okreslenia smakosz) walcze z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Odp: wapn2000-03-01 10:29:33 | Zalewscy inne posty tego autora
Gosia wrote: > W jakich produktach naturalnych jest najwiecej latwo przyswajalnego wapnia? > > Niezly jest rowniez sezam. Jest taka przyprawa gomasio, nalezy 7 czesci sezamu z 1 ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Odp: owies2000-03-02 09:37:48 | Zalewscy inne posty tego autora
> Uwielbiam owies pod kazda postacia i chcac ulatwic sobie rano zycie (przy zanikajacym cisnieniu i braku kontaktu z wladzami umyslowymi), majac swiadomosc, jak waznym posilkiem jest ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Odp: nareszcie2000-03-03 10:51:05 | Zalewscy inne posty tego autora
Marta M i Camille napisał(y) ...... rozne smaczne rzeczy ktore nie beda ani tluste, ani smazone, ani surowe. wypróbować_wszystkie_ przepisy z grupy :-). Dziewczyny, chyba troche ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
golabki2000-03-03 16:38:28 | Zalewscy inne posty tego autora
Co robic, aby w trakcie zawijania farszu w liscie kapusty nie parzyc sobie palcow? Bo rozumiem, ze bez kontaktu kapusty z goraca woda nie mozna "zmusic" jej do elatycznosci. Ula [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
mieszanie2000-03-04 09:26:38 | Zalewscy inne posty tego autora
Gdzies w literaturze spotkalam stwierdzenie, ze z punktu widzenia makrobiotyki mieszanie w jednej potrawie surowych pomidorow i ogorkow jest niewlasciwe. Czy ktos moze wie, dlaczego? Ula [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Odp: Improwizacja Wołowo-Sojowa2000-03-04 17:42:32 | Zalewscy inne posty tego autora
mRqS z Kwidzyna wrote: Oto przepis (orientacyjny): > > - 3 sojowe kotlety schabowe > - 40 dag mielonej wołowiny > - 1 mały jogurt naturalny > - 1 "ząbek" ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
fasolka po bretonsku2000-03-08 19:26:01 | Zalewscy inne posty tego autora
Użytkowniczka Camille wrote: > > Ciekawe skąd się wzięła fasolka po bretońsku. Wlasnie! A to, co u nas znamy pod powyzsza nazwa z pewnoscia wielce zadziwiloby rdzennych ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia