Szukana fraza: Autor: "Monika" <m...@N...poczta.onet.pl>
Znaleziono: 14 wiadomości
2003-01-26 20:34:42 | Monika inne posty tego autora
Znacie jakiś sposób na zrobienie szyneczki bez wędzenia domowym (blokowym) sposobem (bo znudziły mi się słone szynki ze sklepu)? Pozdrawiam Monika [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
sałatki resztówki2003-01-26 20:30:31 | Monika inne posty tego autora
Czy często robicie sałatki resztówki? Bo mi się dzisiaj udało zrobić taką pyszną palce lizać. Miała być jarzynowa (taka tradycyjna) ale został makaron od zupy, to ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: R.Makłowicz 26.01.2003- klopsik i marchewka2003-02-02 14:58:43 | Monika inne posty tego autora
Popełniłam na niedzielny obiad. Z szynki wieprzowej i zamiast boczku wędzonego dodałam surowego i zamiast oregano bazylii. Zapiekłam w podłużnej brytwannie w piecyku. Wyszło palce ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
nalewka czosnkowa2003-02-02 16:27:59 | Monika inne posty tego autora
Wg ostatnio podawanego ostatnio na grupie przepisu zrobiłam nalewkę czosnkową. Powiedzcie jak długo musi dojrzewać zanim zacznie się ją pić? Czy ta ostrość czosnkowa znika z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
wyciskanie czosnku2003-02-02 16:30:00 | Monika inne posty tego autora
Zakupiłam wyciskacz do czosnku i po wyciśnięciu w środku pozostawała taka jakby skórka czosnkowa (czosnek był wcześniej obrany). Używacie ją do przypraw czy wyrzucacie jako ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: szyneczka własnej roboty- saletra2003-02-03 19:30:46 | Monika inne posty tego autora
A czy ktoś z Was wie gdzie w Poznaniu kupię saletrę (byłam w TEsco i Złotym Groszu i osiedlowych warzywniakach). Monika [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
szynka peklowana - zielona2003-02-17 12:36:51 | Monika inne posty tego autora
Po 7 dniach pojawilo sie w peklowanej szynce troszke plesni. Umylam dokladnie szynke i upieklam ja w piekarniku. Po upieczeniu w srodku na 1/4 powierzchni jest zielona. Smakuje i pachnie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Omlet FU YUNG w wook'u2003-02-06 18:54:50 | Monika inne posty tego autora
Ostatnio z www.chinafood.prv.pl zrobiłam w wooku tradycyjny chiński omlet Fu Yung (bez kiełków fasoli- dałam ciutkę więcej kurczaka gotowanego). Smak był dobry ale wygląd br ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: wok- przepisy2003-01-13 22:00:12 | Monika inne posty tego autora
> Karmazyn w warzywach Zrobiłam z dorszem filetem bez skóry. Podejrzewałam że się rozleci, a więc najpierw dałam warzywa a potem filet. Ale to co zobaczyłam po 5 minutach po ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Z powrotem z Australii...2003-01-13 22:07:29 | Monika inne posty tego autora
"Stempi" <w...@t...de> wrote in message news:avu5e2$tf9$01$1@news.t-online.com... > No i wrocilem - a wraz ze mna kuchni japonskieij czesci dalsze ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia