Szukana fraza: Autor: "Basiek" <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl>
Znaleziono: 453 wiadomości
2004-12-08 18:29:05 | Basiek inne posty tego autora
>> No właśnie, po dzisiejszym spędzeniu 4 godzin w kuchni mam już z głowy >> pierogi z kapustą i grzybami (hura!!!!!). > A czy mozna prosic o wypowiedzi co mozna zrobic ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pierogi mam już z głowy2004-12-08 18:36:10 | Basiek inne posty tego autora
Ja ciasto pierogowe robię z takiego przepisu i zawsze świetnie wychodzi: 35 dkg mąki 1 jajko 1/2 szklanki ciepłego mleka (choć czasami daję zimne bo nie chce mi się podgrzewać) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pierogi mam już z głowy2004-12-08 18:54:24 | Basiek inne posty tego autora
> ile srednio wylazi z tego [pierogow? kurde, nie wiem ile mam wziasc > skladnikow zeby zrobic uszka :] Tych ze szpinakiem przy dobrze rozwałkowanym cieście wyszło mi chyba 29 ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pierniki Anki a pierniki wkn2004-12-08 18:58:55 | Basiek inne posty tego autora
> Czy ktoś robił pierniczki wg tych dwóch przepisów oraz dodatkowo wg > przepisu pana Pazio (przeraża mnie ta trzydniówka). > Dorota Nie robiłam z żadnego z tych trzech ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pierogi mam już z głowy2004-12-08 20:54:33 | Basiek inne posty tego autora
> a co znaczy najwiekszym kolkiem? ;) > ja tne na kwadraty ale chyba zrobie z dwoch porcji w takim razie :) Przepraszam za niedopowiedzenie. Zawsze wycinałam szklanką, ale ostatnio ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pierogi mam już z głowy2004-12-08 20:57:53 | Basiek inne posty tego autora
> Przepraszam za niedopowiedzenie. Zawsze wycinałam szklanką, ale ostatnio > udało mi się kupić zestaw takich metalowych obręczy - kółek do wycinania > różnych ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pierogi mam już z głowy2004-12-09 14:24:28 | Basiek inne posty tego autora
> A ja, po dwoch latach niemoznosci gotowania na swieta, wreszcie w tym roku > zaszaleje !!! Tylko nie wiem kto to wszystko zje, co ja planuje, bedzie > nas tylko dwoje i pol ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: barszcz kiszony2004-12-09 16:08:27 | Basiek inne posty tego autora
>> Czasem jak mam to dodaje skorke razowca > > NIE!! Na woerzch ukladasz KROMKE RAZOWCA. Sloj nakrywasz gaza i stawiasz > w najcieplejszym miejscu kuchni (ja stawiam na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Krupczatka2004-12-09 18:21:01 | Basiek inne posty tego autora
> Do czego używa się tej mąki (krupczatki)? Ma ona wygląd kaszki > manny. > Wli. Ja używam do placka drożdżowego pół na pół z mąką tortową. Przepis sprawdzony :-) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Piernik - pytam2004-12-10 17:58:04 | Basiek inne posty tego autora
> Kucharka, jak sądzę ze mnie niezła, niestety do ciast jakoś nie mam reki. > Nie powiem, żebym nie próbowała, ale po wielu niepowodzeniach zraziłam > się. > Ale ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia