Szukana fraza: Autor: "Stokrotka" <o...@a...pl>
Znaleziono: 2000 wiadomości
2011-07-31 17:44:30 | Stokrotka inne posty tego autora
A to o czym piszesz , jak rozumiem brak potasu i magnezu, to nie nazywa się po prostu brak potasu i magnezu? Myślałam, ale może błędnie, że brak elektrolituw to odwodnienie, stan po ... [ więcej ]
Grupa : pl.sci.medycyna
Re: Dlaczego media kłamią? Tłuszcze.2011-07-31 18:39:17 | Stokrotka inne posty tego autora
http://wyborcza.pl/1,76842,7717475,My_chcemy_ masla_a _nie_margaryny.html Ona tam pisze, że holesterol obniża się innymi tłuszczami. Nie jest to optymalna metoda, bo obciążająca ... [ więcej ]
Grupa : pl.sci.medycyna
Re: degradacja żywności - KONSUMENT JEST WSPÓŁWINNY ! (pozdrowienia od Darwina).2011-07-31 18:47:09 | Stokrotka inne posty tego autora
> Osoby które trochę głębiej sie intersują żywieniem, mają pewnie jakiś > obraz > skali degradacji żywności w skutek powszechnengo 'potaniania' procesu > produkcji. ... [ więcej ]
Grupa : pl.sci.medycyna
Re: Dlaczego media kłamią? Tłuszcze.2011-07-31 18:39:17 | Stokrotka inne posty tego autora
http://wyborcza.pl/1,76842,7717475,My_chcemy_ masla_a _nie_margaryny.html Ona tam pisze, że holesterol obniża się innymi tłuszczami. Nie jest to optymalna metoda, bo obciążająca ... [ więcej ]
Grupa : pl.misc.dieta
Re: Dlaczego media kłamią? Tłuszcze.2011-07-31 18:39:17 | Stokrotka inne posty tego autora
http://wyborcza.pl/1,76842,7717475,My_chcemy_ masla_a _nie_margaryny.html Ona tam pisze, że holesterol obniża się innymi tłuszczami. Nie jest to optymalna metoda, bo obciążająca ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: degradacja żywności - KONSUMENT JEST WSPÓŁWINNY ! (pozdrowienia od Darwina).2011-08-01 20:03:27 | Stokrotka inne posty tego autora
>>> skali degradacji żywności w skutek powszechnengo 'potaniania' procesu >>> produkcji. >> Raczej podrożenia: czym żywność bogatsza w dodatki - tym gorsza ... [ więcej ]
Grupa : pl.sci.medycyna
Re: Ogórki - ale do słoika.2011-08-01 20:06:39 | Stokrotka inne posty tego autora
Uważam, że jest lepsza. Jeśli w kamiące pszestanie się udawać kiszenie, albo zsiadnie mleka, to już nic nie pomoże: mycie , pażenie itp. Taka kamionka nadaje się tylko do ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: I jeszcze - kapusta - jak zrobić na zimę? (słoiki)2011-08-02 17:21:28 | Stokrotka inne posty tego autora
Nie rub tego. To nie ma sensu. Kapusta w małym słoiku kisi się szybko i szybko ją należy zjeść. To się zdaje się, jak nie pszekręcam , nazywa kapusta po czesku. Nadaje się do ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Dlaczego media kłamią? Tłuszcze.2011-08-09 17:31:35 | Stokrotka inne posty tego autora
>> Holesterol można obniżać zjadając pektyny - pewne związki galaretowate, >> zdaje się wielocukry. Mają tego dużo owoce, zwłaszcza pożeczki, jabłka, >> ... [ więcej ]
Grupa : pl.sci.medycyna
Re: degradacja żywności - KONSUMENT JEST WSPÓŁWINNY ! (pozdrowienia od Darwina).2011-08-09 17:38:41 | Stokrotka inne posty tego autora
>> Dodatki kosztują, mają swoją cenę i wymagają robocizny (dadania , >> ważenia...), >> podrażają produkcję. > > > > z pewnością mówimy o czymś ... [ więcej ]
Grupa : pl.sci.medycyna