Szukana fraza: Autor: Shrek <j...@p...onet.pl>
Znaleziono: 345 wiadomości
2003-04-11 12:47:38 | Shrek inne posty tego autora
Berta wrote: > Witam, > > To pewnie indywidualna cecha... > Ja np. nie moge jesc niczego nabialowego (ser bialy, jogurt, serek homo...) > przed jazda, bo mnie potem mdli i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: imbir, cytrynka i miód2003-04-11 12:49:23 | Shrek inne posty tego autora
>>O ile wiem (moge sie mylic) pochodzi to z francuskiego "blanche", czy >>jakos tak. Dotyczy to sposobu przygotowania warzyw, w celu ich >>zmiekczenia, bez ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: chinskie smazone warzywa2003-04-13 19:29:39 | Shrek inne posty tego autora
marek amator wrote: > wstydze sie troche, ale co tam. mam woka i czasem robie chinszczyzne, ale > nie moge za cholere uzyskac smaku warzyw z warzywnych rozmaitosci, jakie > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: glutamat - co to?2003-04-13 21:08:28 | Shrek inne posty tego autora
CLARIS wrote: > Hej, > > Co to wlasciwie jest glutamat i jak to smakuje? W wielu przepisach na > chinszczyzne to spotykam, szukalam w kilku sklepach i nigdzie nie bylo. > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: [req] cevapi - przepis2003-04-14 11:34:01 | Shrek inne posty tego autora
Milesman wrote: >>Może chodzi ci o cevapcici (kuchnia bałkańska) ? > > > Tak, jadłem to w Chorwacji i tam obie nazwy były poprawne :) > Toz to chyba zwykle ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: zapytanie:-)2003-04-18 22:27:33 | Shrek inne posty tego autora
uciecha wrote: > Ale najpierw przywitanie -Witajcie:) > Chciałabym zrobic jajka fazerowane pieczarkami i zapytuję -jak to dokładnie > zrobić?:) I czy pieczrki do farszu moge ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak przechowywac imbir?2003-04-23 08:50:43 | Shrek inne posty tego autora
>>Widzialem niedawno temu przepis na imbirowe lekarstwo na przeziebienie. W >>tym samym czasie sam kupilem klacze swiezego imbiru. Akurat jestem zdrowy, >>:) ale nie wiem ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ryż....-jaki ?2003-04-30 22:17:06 | Shrek inne posty tego autora
Tomek wrote: > Witam szanownych grupowiczow !:) > Mam nastepujace pytanie, dzis jadlem potrawke meksykanska z ryzem, czesto > robie sobie takie potrawy z wykorzystaniem ryzu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ryż....-jaki ?2003-05-02 10:40:02 | Shrek inne posty tego autora
> Metoda wydaje mi sie prostsza i w efekcie prawie kazde ziarenko osobno :-) > bierzemy ryz i wode. wody ma byc dwa razy wiecej niz ryzu. ryz wsypujemy > do garnka i zapalamy gaz, ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ryż....-jaki ?2003-05-02 18:05:07 | Shrek inne posty tego autora
>> > Piszac sypki nie mialam na mysli kazdego ziarenka osobno bo zdaje sobie > sprawe ze nawet widelcem go sie zle by jadlo ;-). > Serio, ten ryz wlasnie tak jak ja gotuje ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia