Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "Pawel" <p...@n...ld.onet.pl>
Znaleziono: 36 wiadomości





nalewka z czerwonej porzeczki - czy da sie zrobic?

2005-06-30 11:01:55 | Pawel inne posty tego autora

Wszedzie sa przepisy dotyczace czarnej porzeczki a ja bede mial dostep do czerwonej i chcialbym ja w alkoholowy sposob spozytkowac. A moze sa jakies przeciwskazania do zrobienia nalewki z ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

nalewka - w czym przygotowac i jakas ogolna zasada

2005-07-08 08:36:57 | Pawel inne posty tego autora

1. Czesc przepisow wspomina o gasiorze. Ale skoro nie ma fermentacji to nie moze byc szczelny sloik? 2. Jedne przepisy wskazuja aby owoce zasypac cukrem i potem kombinowac cos z alkoholem ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Migdaly zamiast pestek w nalewce wisniowej

2005-07-18 10:32:42 | Pawel inne posty tego autora

jako ze staram sie uniknac obecnosci kwasu pruskiego w moim trunku, chcialbym zastapic pestki rozgnieciownymi migdalami slodkimi. Czy ktos ma doswiadczenie ile powinienem tych migdalow ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: nalewka z czerwonych porzeczek - jeszcze jedna watpliwosc

2005-07-25 07:07:18 | Pawel inne posty tego autora

> > Lekkie zgniecenie bez uszkadzania pestek jest wskazane. Mam nadzieję, że > obrałeś je z szypułek i nie myłeś ich wodą? Oczywiscie obralem z szypulek, ale woda z brudow ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: nalewka z czerwonych porzeczek - jeszcze jedna watpliwosc

2005-07-26 06:47:20 | Pawel inne posty tego autora

> >>Lekkie zgniecenie bez uszkadzania pestek jest wskazane. Mam nadzieję, że > >>obrałeś je z szypułek i nie myłeś ich wodą? > > > > > > ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

sos roquefort

2005-09-01 08:34:13 | Pawel inne posty tego autora

W knajpie w Bratyslawie jadlem piers z kurczaka z duszonymi pieczarkami, polana sosem z roqueforta. Pycha. Chcialbym taki sos samodzielnie przygotowac. Czy ktos ma sprawdzony przepis ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: sos roquefort

2005-09-01 11:23:14 | Pawel inne posty tego autora

> też nie, bo w Bratysławie nie byłem, ale ja robię sos tak: > mleko podgrzewam w garnku, do tego drobno rozdrobniony ser (by się > szybciej rozpuścił). Proporcje do ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Kupilem parowar jutro debiut - jak i czy przyprawiac

2005-09-02 14:24:35 | Pawel inne posty tego autora

Umylem uruchomilem wyparzyl sie juz tak wiec jutro po raz pierwszy sprobuje zaatakowac stek z lososia albo cycek z kurczaka. Mam pytanie czy i jak solic, pieprzyc i w ogole przyprawiac ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Kupilem parowar jutro debiut - jak i czy przyprawiac

2005-09-04 09:10:11 | Pawel inne posty tego autora

debiut udany :-) steki z lososia (30 minut parowania wlacznie z podgrzewanie wody) wysmienite! Polecam. Pozdrawiam, Pawel [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

owoce derenia - do czego wykorzystac poza nalewka?

2005-10-24 08:53:20 | Pawel inne posty tego autora

Dostalem owoce derenia. Czesc z nich przeznaczylem juz na nalewke i w ten sposob wykorzystalem. Niemniej czesc owocow mi pozostala i zastanawiam sie jak je spozytkowac. Co mozna (i jak) ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 . [ 2 ] . 3 . 4