Szukana fraza: Autor: j...@w...pl
Znaleziono: 17 wiadomości
2003-02-06 21:54:18 | j...@w...pl inne posty tego autora
Szukam opisu hydraulicznego modelu ukladu krwionośnego z uwzględnieniem 1) przekrojów i długości naczyń krwionośnych, ciśnień, prędkości, 2) oporów przepływu, lepkości krwi, ... [ więcej ]
Grupa : pl.sci.medycyna
glutaminian sodu - Na czym polega szkodliwa działanie2003-04-18 23:16:54 | j...@w...pl inne posty tego autora
glutaminian sodu - Na czym polega szkodliwa działanie W książce : Biologiczne mechanizmy zachowania" prof. Jerzego Strojnowskiego KUL 1992 znalazłem tekst:"Natomiast ... [ więcej ]
Grupa : pl.sci.medycyna
Dewiza Hipokratesa po łacinie2003-04-18 23:18:51 | j...@w...pl inne posty tego autora
;-) Dewiza Hipokratesa - Greka (!) żyjącego w V w. przed Chrystusem przytaczana jest obecnie po łacinie "Primum non nocere" - Dlaczego ? -- Wysłano z serwisu OnetNiusy ... [ więcej ]
Grupa : pl.sci.medycyna
Re: kwasek cytrynowy szkodliwosc2003-05-06 15:43:15 | j...@w...pl inne posty tego autora
"Wyobraźmy sobie, że do jakiegoś artykułu spożywczego, do jakiegoś przetworu warto by dodać środek zakwaszający. W niektórych przetworach dodatek słabego kwasu bywa ... [ więcej ]
Grupa : pl.sci.medycyna
proszę o wskazanie dobrych książek2003-05-06 15:55:42 | j...@w...pl inne posty tego autora
Bedę wdzięczny za podanie tytułów i autorów dobrych podręczników/ książek dotyczących 1)Urologii ze uwzględnieniem uwarunkowań genetycznych deformacji narządów ... [ więcej ]
Grupa : pl.sci.medycyna
Substancje syntetyczne i biologiczne - CZY można odróżnić ?2003-05-06 15:45:21 | j...@w...pl inne posty tego autora
czy można odróżnić substancje - związek chemiczny syntetyzowany w reaktorach chemicznych od substancji powstałej w procesach biologicznych. w szczególności gdy nie jest chiralny ? ... [ więcej ]
Grupa : pl.sci.farmacja
Re: glutamat - co to?2003-04-18 23:15:44 | j...@w...pl inne posty tego autora
W książce : Biologiczne mechanizmy zachowania" prof. Jerzego Strojnowskiego KUL 1992 znalazłem tekst:"Natomiast ostatnio dowiedziono, że podawanie w pokarmach glutaminianu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia