Szukana fraza: Autor: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Znaleziono: 1057 wiadomości
2001-08-07 14:29:05 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > o ile w tym jeszcze buraki były, to nazywa się to Lapskaus i smakuje > > wtedy i tylko wtedy, gdy jest świeżo przyrządzone przez kogoś, do kogo > > masz ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Coś na rocznicę ślubu?2001-08-07 14:54:07 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
Chińszczyzna nawinie na dużą patelnię bez woka: Chińskie dania popularne w europie gotuje się krótko, ale dość długo przygotowywuje. Na przykład: składniki (proporcje na oko i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: LISTA HORROROWYCH HITÓW NA TALERZU: Labskaus2001-08-08 10:29:53 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > Ludzi mieszających toto z ćwikłą przed podaniem na stół należy przeciągnąć > > pod kilem. > Zgadzam się. Najlepiej w miejscu bogatym w rekiny. > > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jeszcze jedna strona...2001-08-08 10:31:57 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> W Polsce zywego lisa w lesie nigdy nie widzialam, wiec raczej duzo ich nie > ma... chociaz któz to wie... > Zywego lisa widzialam za to na Wegrzech... Jade Ci ja sobie, jade w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kto tu zostanie?2001-08-08 10:37:38 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > Ale ja jednego z nich mam jeszcze w domu! I w samochodzie! i przy stole! i > w > > ... to dopiero szkoda gadac! > > To jednak mąż despota!... ;-((( może być ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: opłatek2001-08-08 12:51:17 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > pamietam jak kiedys w jakims programie katolickim mowili ze jest > totylko maka z woda /konsystencja rzadsza niz na nalesniki/ i piecze > sie to w takich praskach jak gofry ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: How to cook Golonka2001-08-09 08:14:42 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > > > During visits to Poland I have tasted several very superb dishes of golonka. > > > > > > Have You ever been in Bavaria? > > > > do not ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: puree ziemniaczane i cio do niego ?2001-08-09 08:19:23 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > chcialabym zrobic puree ziemniaczane lecz co do niego dodac nie wiem . > prosze o pomoc > pozdrawiam Virtualna zo znaczy co, nie wiesz, jak zrobić puree, czy co do tego ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: puree ziemniaczane i cio do niego ?2001-08-09 10:04:49 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > nie wiem z czym mozna je zjesc ze smakiem, najlepiej ;-)) > a co do jedzenia purre z plackami to dla mnie jest to troszkeeeeeeeee dziwne > pozdrawiam > > > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: makaron i oliwki...2001-08-09 10:09:44 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > brak mi natchnienia i pomyslu... > > > > mam ochote na danie z makaronem... a jednym z dodatkow chcialabym, zeby > > byly oliwki (zielone, bo te lubie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia