Szukana fraza: Autor: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Znaleziono: 1057 wiadomości
2001-12-18 11:29:51 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
[ciach] > tam wybiera. I zabrala mnie ze soba. W bocznej uliczce od Kurfurstendamm, > Meinekestrasse miesci sie jedna z filli Soupkultur. Lokalik nawet sie nie > nie umywa do ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: moze wiecie co to za wino2001-12-18 13:37:25 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
[ciach] > Jest tego zbyt wiele, żeby zgadnąć o które ci chodzi. ale wg polskiej nomenklatury, będzie ono z prawdopodobieństwem 90% wytrawne. Waldek [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: "Cos" z kurczaka2001-12-18 13:43:16 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> Smazyc mieso na ostrym ogniu garstka po garstce az bedzie PRAWIE gotowe, > sol, pieprz Uzywam do tego stopionego masla ktore nie sie pali na patelni > Dokladnie czyscic patelnie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: "Cos" z kurczaka2001-12-18 14:22:15 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> "Beurre fondue" > czyli maslo stopione, ale chyba masz racje ze po polsku to bedzie sie > nazywac "klarowane" tak. To to, co u nas się Butterschmalz nazywa. ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: fondue2001-12-19 08:59:17 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > sluchajcie - mam prosbe - prosze o przepisy na fondue bo wlasnie chce > kupic > > zestaw do tegoz:-))) Bardzo ebde wdzieczna:-) > > K > > > > > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Barszcz w 24-godziny?2001-12-19 09:03:43 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> Moj przepis jest taki -- z grubsza, bo proporcje zalezne sa od > skladnikow jakimi dysponuje. Buraki nie zawsze tak samo smakuja, > zwlaszcza zas kwas wychodzi czasem mniej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Swojski Majonezik2001-12-19 09:08:16 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > Czy mógłby ktoś przypomnieć jakie składniki i proporcje potrzeba, aby > stworzyć swój majonez np. do jajków :))) żółtko jajeczne i tyle oleju (kroplami), aby się ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: chrzest2001-12-19 09:10:26 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > Mam wielką prośbę, potrzebuje dobrych przepisów na ciepłe danie na chrzciny. > Z góry dziękuję. Marcin określ się trochę: ile sztuk ludzi, jakie uwarunkowania ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Swojski Majonezik2001-12-19 09:38:11 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> Jam na mój gust to proporcje są mnie więcej takie 1 żółtko + 1 łyżeczka > musztardy + 1 łyżka soku z cytryny + 1 szklanka oleju (najczęściej używam > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Wladyslaw Los2001-12-19 10:05:02 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
"Monika Bacińska-Wojewódka" wrote: > > Mam nadzieje, ze to zbieznosc nazwisk i wrozy to dlugie zycie, bo dzis > w wyborczej stolecznej widzialam nekrolog na nazwisko ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia