Szukana fraza: Autor: "batory" <b...@p...wywaltoonet.pl>
Znaleziono: 329 wiadomości
2004-08-18 11:01:28 | batory inne posty tego autora
Z mięsem. Mięso z rosołu, bo praktycznie to się do niczego inngo nie nadaje. Ja robię tak: mięso zemleć maszynką do mięsa, zemleć też jedną cebulę, wrzucić na patelkę ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: przywitanie2004-08-19 09:36:07 | batory inne posty tego autora
> > Dla prawdziwego wegierskiego "lecso" > A mi się wydaje, że nie ma jedynie słusznego leczo tak jak nie ma jedynie słusznego bigosu Pozdrówka - Agnieszka [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Karczek pieczony2004-08-19 10:19:23 | batory inne posty tego autora
> > Czy mogę to potraktować tak samo jak schab pieczony? > Można, ja go traktuję tak samo. > > Na 4 osoby na 2 dni 1,5 kg wystarczy? > Jeśli to ma być tylko na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Powidła śliwkowe.2004-08-25 07:11:13 | batory inne posty tego autora
> > Powidła robię w piekarniku, bo się nie przypala jak na gazie > Powidła w piekarniku? To jak one odparują? Powidła to nie rozciapane śliwki, tylko przesmażone i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Powidła śliwkowe.2004-08-26 11:06:59 | batory inne posty tego autora
> > Niestety, powidła są bardzo kwaśne. :-) > To zależy od śliwek. Trzeba robić nie teraz tylko w październiku - wtedy śliwki są super słodkie, jeśli dotrwały. Powidła ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: węgierki - dostępność - warszawa2004-09-21 09:00:11 | batory inne posty tego autora
Moim zdaniem na powidła nadają się dowolne śliwki, z których da się łatwo wyjąć pestkę, ale to tylko ze wzgledów praktycznych. Robiłam również ze śliwek z pestką ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Powidla po raz Nty2004-09-21 10:15:11 | batory inne posty tego autora
> > Ale pewnie skusze sie i wyprobuje ten sposob, bo uwielbiam powidla, a nie > dzem sliwkowy. > Moim zdaniem powidła od dżemu różnią się na tyle, że nie może komuś ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Papryka na zimę2004-09-21 10:30:17 | batory inne posty tego autora
Teraz papryka jest po 2 zł, zimą będzie po 20. Chciałabym więc zawekować. Nigdy jeszcze nie wekowałam papryki. Pomysł mam taki: paprykę poddusić z pomidorami, ale nie całkiem na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Nie powidla a dzem sliwkowy2004-09-22 07:18:25 | batory inne posty tego autora
> > Powidla sa rewelacyjne, nie mniej jednak troche takie od swieta, do "codziennego > uzytku" bardziej mi pasuje dzem. > O, ciekawostka przyrodnicza. A to niby ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Nie powidla a dzem sliwkowy2004-09-22 09:23:41 | batory inne posty tego autora
> > Tylko nie do rozpaciania. To nie ma być marmolada. Raczej bliżej > konfitur. > No tak, masz rację, owoce powinny zachować nieco kształtu Pozdrówka - Agnieszka P.S. Ale ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia