Szukana fraza: Autor: "Aretkka" <a...@p...onet.pl>
Znaleziono: 621 wiadomości
2004-08-25 12:02:01 | Aretkka inne posty tego autora
> Kochani jaki mały przepisik z kuchni żydowskiej ale bez karpia i innych > pływajšych po żydowsku. > > > Dzieki > Parę lat temu, miałam "fioła" na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: nalesniki !!! (ruskie) - jaka polewa? + ciasto - zeby byly cienkie2004-08-25 12:21:14 | Aretkka inne posty tego autora
> hej hej > moi drodzy, > zawsze jak robie nalesniki to wychadza ciut za grube niz powinny byc... co > zrobic zeby byly w sam raz? to kwestia ciasta, patelni, ilosci jajek? Jak ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: wekowanie2004-08-25 18:13:58 | Aretkka inne posty tego autora
> sporządziłam sobie ogóreczki w zalewie musztardowej, na próbę jeden > egzemplarz, zamierzam je spożyć za kilka dni, czy w takim razie muszę ten > opasły słój ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pomidory na zime2004-08-26 06:11:12 | Aretkka inne posty tego autora
> W zeszłym roku zrobiłam na próbę pomidory na sucho, a w tym robię bardzo dużo. > Przepis prosty a pomidorki jak świeze i nadają się na kanapki. > Do wyparzonych ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kuchnia Żydowska2004-08-26 18:17:57 | Aretkka inne posty tego autora
> > > I racja, chyba oglądałeś powtórkę programu z przed dwóch ( > chyba )lat :-) > > Nie, nie widziałem ale to J. mi jakoś nie pasowało. Masz rację ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jak sie gotuje ziemniaki???2004-08-28 10:04:41 | Aretkka inne posty tego autora
> Nie znacie się ;-) > 1. Sposób pierwszy: ziemniaki myjemy i wrzucamy do osolonego wrzątku > nieobierane, tzn. w mundurkach. Osolenie to jakaś średnia łyżeczka soli na > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Do praktykow chleba zytniego - co i jak robic..?2004-08-28 17:47:44 | Aretkka inne posty tego autora
> Pytanie do praktykow: Jesli ktos piekl chleb zytni w domowym piekarniku i > moze sie podzielic przepisem i metoda pracy to bede wdzeczny. Prosze o > dokladny przepis, z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Do praktykow chleba zytniego - co i jak robic..?2004-08-28 20:14:34 | Aretkka inne posty tego autora
Ale ja chce "chleb za 4 zlote za komuny!" :-))) Kurcze......i tak nie uwierzę, że on był na oleju:-( > Zakwas juz opanowalem (250 g maki zytniej + 1 litr cieplej wody ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Mascarpone - smak2004-08-29 06:11:43 | Aretkka inne posty tego autora
Czy gorzki posmak to > objaw zepsucia sera czy moze jego specyficzny smak? > > Pozdrawiam > Sławek > Mascarpone jest w smaku bardzo delikatny, absolutnie nie wyczuwa ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Cd. Ogorki kiszone - Jak sie spodziewalam :-(2004-08-29 06:15:28 | Aretkka inne posty tego autora
> > Moje ogorki im starsze tym lepsze! Zostalo mi juz tylko polowe drugiego > sloja. Przebarwienia zmienily sie na ciemniejsze, latwo je wykroic. Gdzie kupowałaś te ogórki ? ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia