Szukana fraza: Autor: i...@g...pl
Znaleziono: 1945 wiadomości
2018-01-31 22:57:37 | i...@g...pl inne posty tego autora
Po prostu się peklowało. Jakie tam surowe. Surowizna była od razu przerabiana. [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: szynka2018-02-01 02:08:19 | i...@g...pl inne posty tego autora
Laseczki jadu kiełbasianego to beztlenowce, są wrażliwe na wysoką temperaturę oraz sól, więc nie namnażają się w mięsie przy dostępie tlenu, lecz w źle przygotowanych ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: szynka2018-02-01 02:15:18 | i...@g...pl inne posty tego autora
Peklowanie można prowadzić w różnych temperaturach. Wtedy po prostu dostosowuje się stężenie solanki i czas peklowania. Im wyższa temperatura, tym silniejszy roztwór i krótszy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ,,Komisji specjalnej z tego nie będzie!"2018-02-01 13:38:31 | i...@g...pl inne posty tego autora
JEST. Jest na to, na co za PO nie było. Jest na dzieci i rodziny. Jest na emerytury w godnym wieku. Jest na kopalnie. Jest na PKL. Jest na to wszystko, na co PO tylko złodziejskie ręce ... [ więcej ]
Grupa : pl.sci.psychologia
Waltzyk warszawski!2018-02-01 14:27:38 | i...@g...pl inne posty tego autora
,,- Takiego zeznania jeszcze komisja nie miała, by urzędnicy wprost mówili, że Hanna Gronkiewicz-Waltz wydała polecenie, by reprywatyzować, ile się da - mówił w środę członek ... [ więcej ]
Grupa : pl.sci.psychologia
Re: szynka2018-02-01 14:18:47 | i...@g...pl inne posty tego autora
No tak, peklowanie w nieszczelnych - przecież właśnie to oznacza, kiedy piszę, że PEKLOWANIE nie zagraża botuliną, bo odbywa się przy dostępie tlenu. Pisałeś, że mięso ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: szynka2018-02-01 14:20:44 | i...@g...pl inne posty tego autora
(Powtarzam, bo niechcący dotknęłam ,,publikuj".) No tak, peklowanie w nieszczelnych - przecież właśnie to oznacza, kiedy piszę, że PEKLOWANIE nie zagraża botuliną, bo odbywa ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: szynka2018-02-01 14:24:16 | i...@g...pl inne posty tego autora
(Znowu. Kurczę, to tak jest, gdy sie stuka jednym palcem w telefonie) (...)Niebezpieczeństwo (jak już pisałam) największe jest w konserwach mięsnych. Dlatego trzeba umieć je dobrze ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ,,Komisji specjalnej z tego nie będzie!"2018-02-01 17:34:53 | i...@g...pl inne posty tego autora
2009: No i? https://m.money.pl/wiadomosci/artykul/zus;zad luza;si e;na;nasze;emerytury,121,0,543353.html 2011: http://www.nowiny24.pl/polska-i-swiat/art/612 8837,gi ... [ więcej ]
Grupa : pl.sci.psychologia
Czy Żydzi ukrzyżują Polskę?2018-02-01 17:39:53 | i...@g...pl inne posty tego autora
Atam. Właśnie im PiS pokazał, gdzie ich miejsce. Z podkulonym ogonem izraelska ambasador wycofała się raczkiem z próby mieszania w ustawie o IPN. [ więcej ]
Grupa : pl.sci.psychologia