Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "tandoori.curry" <t...@g...com>
Znaleziono: 59 wiadomości





Re: Upał.

2017-08-01 15:54:47 | tandoori.curry inne posty tego autora

> To nie ja, to Stefan ma się tym raczyć. Pita ma być herbata. > A 'na prikusok' można dość swobodnie przetłumaczyć z rosyjskiego > jako 'na zakąskę'. ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Upał.

2017-08-01 17:21:58 | tandoori.curry inne posty tego autora

> Co Ty piszesz! Polacy na Kresach tak pili niegdyś herbatę i to żaden > erzatz. To teraz są erzatze. I znowu pudło. Nie zrozumieliśmy się. Nie wypowiadałem się na temat ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Upał.

2017-08-01 17:27:34 | tandoori.curry inne posty tego autora

Stanowczo protestuję! Niech one będą, ale na swoim miejscu. One nigdy nie są na swoim miejscu i w tym sęk. Albo powodują że tego miejsca w którym one występują juz więcej nie ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Upał.

2017-08-01 20:07:26 | tandoori.curry inne posty tego autora

> Namiastka to zastępnik niedorównujący oryginałowi, wtedy, kiedy CHCESZ > naśladować lub zastąpić coś, czego w danym momencie mieć nie możesz, a za > czym tęsknisz, co ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Upał.

2017-08-01 20:08:49 | tandoori.curry inne posty tego autora

> Ten upał naprawdę daje się we znaki. :) [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Upał.

2017-08-02 08:26:41 | tandoori.curry inne posty tego autora

>> Jeszcze raz bo widzę że u Was jest chyba bardziej gorąco niż u nas. >> Odniosłem to do C E R E M O N I czyli pewnego rytuału pochodzącego z >> Dalekiego Wschodu ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Smaki

2017-08-05 09:25:48 | tandoori.curry inne posty tego autora

Jak łączyć smaki ? Wiadomo że niektóre produkty dobrze się ze soba komponują np: pomidor+bazylia, godziki+czosnek itp a inne nie. Na czym to polega wg Was ? Myślę tu głównie o ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Smaki

2017-08-05 10:31:10 | tandoori.curry inne posty tego autora

> Tak mam. Potrafię już w trakcie jedzenia nowej potrawy odgadnąć, co było > dodane, jak przygotowane. Tak samo jeśli chodzi o przewidywanie efektu z > góry. Mam tę ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Smaki

2017-08-05 13:45:40 | tandoori.curry inne posty tego autora

On 05.08.2017 11:45, i...@g...pl wrote: > Równie dobrze można byłoby pytać Chopina, skąd mu się brały te wszystkie wspaniałości w głowie. Albo Herberta - skąd brał ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Smaki

2017-08-05 14:47:31 | tandoori.curry inne posty tego autora

>> Cóż - po prostu mam to. Ty nie, skoro pytasz... Gdybyś to miał, nie miałbyś powodu pytać... Gdybym teraz przekłuł ta bańkę mydlaną co z tego bym miał ? [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 4 . [ 5 ] . 6