Szukana fraza: Autor: czeremcha <1...@g...com>
Znaleziono: 762 wiadomości
2012-04-14 10:57:23 | czeremcha inne posty tego autora
On 14 Kwi, 12:47, Qrczak <q...@g...pl> wrote: > I do tego piłam. Uff... > a żeby było topic: kawę mocną dobrą bez dosmakowaczy acz z kapką mleka > zwykłego 2% ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Debiuty2012-04-15 09:38:38 | czeremcha inne posty tego autora
Poza kisielami i budyniami z proszku - pierwsza próba to były bodajże naleśniki wg książki kucharskiej. Było tam, żeby patelnię smarować skórką ze słoniny i naleśniki były ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Debiuty2012-04-15 19:37:22 | czeremcha inne posty tego autora
On 15 Kwi, 19:29, u...@d...invalid wrote: > Eee... tam, coś źle robiłaś, ja zwykle smażyłem na słoninie i smak był > rewelacyjny w przeciwieństwie do tych ociekających ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kamionka z Bochni - forma na babę.2012-04-16 07:00:10 | czeremcha inne posty tego autora
On 15 Kwi, 21:55, Ikselka <i...@g...pl> wrote: > Na chleb to sobie kupię garnek rzymski. Doniczki gliniane mają raczej > nieciekawe kształty. Czy ja wiem? Fajne ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kamionka z Bochni - forma na babę.2012-04-16 07:01:58 | czeremcha inne posty tego autora
On 16 Kwi, 00:08, Aicha <b...@t...ja> wrote: > Nie masz jeszcze termoodpornych rękawic/łapek z silikonu??? Do takich zadań tego typu rękawice są chyba lepsze: ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Debiuty2012-04-16 07:04:22 | czeremcha inne posty tego autora
On 16 Kwi, 00:10, Aicha <b...@t...ja> wrote: > Szczypta soli NAPRAWDĘ nie czyni z naleśnika wyłącznie podstawy do > wytrawnego nadzienia. Ale naleśnik bez ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Debiuty2012-04-16 07:06:18 | czeremcha inne posty tego autora
On 15 Kwi, 22:23, Anai <a...@g...pl> wrote: > Praktykowało się na czym się miało - na wsi miało się na ogół swój > smalec ze swojej słoniny Miastowa-m ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Debiuty2012-04-16 10:02:29 | czeremcha inne posty tego autora
On 16 Kwi, 11:15, "Nixe" <n...@n...pl> wrote: > My też soli używamy bardzo umiarkowanie, niemniej jednak w moim mniemaniu > naleśniki bez szczypty soli są po ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Debiuty2012-04-16 10:01:52 | czeremcha inne posty tego autora
On 16 Kwi, 11:06, "Nixe" <n...@n...pl> wrote: > Ciasto naleśnikowe jest płynne, więc trudno je smażyć na płynnym tłuszczu > (czyli roztopionej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Debiuty2012-04-16 10:50:27 | czeremcha inne posty tego autora
On 16 Kwi, 12:33, "Qrczak" <q...@g...pl> wrote: > I leniwe pierogi z przesmażoną kiełbasą i cebulą. Tu akurat nic dziwnego nie widzę. Składniki leniwych ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia