Szukana fraza: Autor: <i...@y...com>
Znaleziono: 376 wiadomości
2001-10-28 23:53:35 | i...@y...com inne posty tego autora
> > >>a z jakiego kontynentu nadajesz, bo jak na razie, to nie znam kraju, gdzie > >>nie można było kupić suszonych śliwek. tak sliwki sa, kalifornijskie etc A ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Chyba rocznica...2001-10-29 00:29:30 | i...@y...com inne posty tego autora
> Toast moze byc plynen dowolnym , zaleznie od potrzeb, gustu, tego > co pod reka - moze byc szampan, szampon, denaturat, bimber, > czerowne wino, olej rzepakowy, pepsi cola ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jejuuuuu znowu ten cumin2001-10-29 13:37:52 | i...@y...com inne posty tego autora
Tak samo z kora cynamonowa- sprzedawca powiedzial , ze mielony i > kora to to samo . okazuje sie, ze czasami tak jest, tylko przewaznie ten mielony powinien pochodzic z Cinnarmomum ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jejuuuuu znowu ten cumin2001-10-29 21:34:34 | i...@y...com inne posty tego autora
> dzieki Izus za kazda sugestie, uprzedzilas moje pytanie do Ciebie :) o ta > kore... > ale spojrz tylko , jak dzieki Tobie cumin w Polsce zyskal na slawie :)))) > > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jejuuuuu znowu ten cumin2001-10-30 09:36:22 | i...@y...com inne posty tego autora
> Iza, znaczy trzeba wymyslec co innego czym trzeba bedzie dreczyc > rodakow. Bardzo to edukacyjne, pomyslimy :-)) w zyciu do ust nie wzielam niczego > vindaloo i nie wezme... ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Dzielę się - poradnik:-)2001-10-30 15:08:28 | i...@y...com inne posty tego autora
> Tyle na razie. Jeżeli ktoś skorzysta to się cieszę:-) Jak się dogadamy > a propos spisu tym podobnych porad to prześlę więcej :-))) > Pozdrawiam > DominikaNM > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: czarna fasolka2001-10-31 16:11:56 | i...@y...com inne posty tego autora
Fasolke ta > poddaje sie fermentacji i konserwuje sie sola. czyzby Black Bean Sauce Cala ziarna kupowane w > sklepach nalezy oplukac woda - takie slone. tego nie spotkalam iza ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pieczenie swiateczne: slaska bomba2001-11-01 10:43:21 | i...@y...com inne posty tego autora
> no to zaczynam opisywanie ciast Bożonarodzeniowych rodem ze Ślunska > > 1. Śląska bomba miodowa > > 0.5kg cukru > 0.5kg miodu (lub melasy, jak kto lubi) > 1.0kg ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pieczenie swiateczne: slaska bomba2001-11-01 10:59:15 | i...@y...com inne posty tego autora
> > > > > co to jest 0.25kg cytronatu (pokrojonego) > > > > no... 25 deko cytronatu. W byłym NRDowie robionego z dyni. Do kupienia > gotowe w sklepach w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kuchnie innych narodów2001-11-01 11:22:26 | i...@y...com inne posty tego autora
> Witam, > Szukam przepisów na tradycyjne potrawy narodowe Niemiec, Finlandii, > Hiszpanii i Węgier, > pozdrawiam, > Agnieszka > > byl kiedys dlugi watek o kuchni ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia