Szukana fraza: Autor: "Monika Biermann" <m...@g...de>
Znaleziono: 1261 wiadomości
2003-03-21 21:21:51 | Monika Biermann inne posty tego autora
Wlasnie! Na zolto najlepiej curcuma, ktora jest podstawowym skladnikiem curry. Monika "Agata Mryczko" <a...@g...univ.gda.pl> schrieb im Newsbeitrag ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kolorowy ryz2003-03-22 08:21:48 | Monika Biermann inne posty tego autora
> > Co do meritum, to curry jest to nazwa potrawy, nie przyprawy. Czyta się to > jako kari. Tam wcale nie musi być kurkumy. Na ogół jednak jest ;-) > > Curry kupowane w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kolorowy ryz2003-03-23 09:51:14 | Monika Biermann inne posty tego autora
> W oryginalnych przepisach bierze się świeże zioła oraz przyprawy. Przyprawy > często się praży a następnie moździerzy. Curry (potrawa) może być różnej > maści od ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kolorowy ryz2003-03-23 21:13:35 | Monika Biermann inne posty tego autora
Też należy myć ręce przed pójściem do ubikacji. > > Waldek Und den Spass (die Schärfe) genießt man 2mal ;-) Monika [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: tygodniowy obiadek2003-03-25 19:02:36 | Monika Biermann inne posty tego autora
zupa serowo-porowa - wrzuc do googla Monika "ivvi" <i...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag news:b5n8ra$9ql$1@nemesis.news.tpi.pl... > Witajcie, > mam taki maly ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: fernet2003-03-29 10:06:45 | Monika Biermann inne posty tego autora
Po wielkim zarciu nie ma nic lepszego jak golnac sobie Fernet! Monika "ks" <k...@i...pl> schrieb im Newsbeitrag news:b63nfg$3eq$1@nemesis.news.tpi.pl... > Witam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
turecka zapiekanka z kapusty i mielonego2003-03-30 16:04:12 | Monika Biermann inne posty tego autora
To dzis u mnie wieczorem: 1 glowka kapusty (ok. 1 kg) 2 cebule, 4 lyzki masla 300 g mielonego 1 lyzeczka ostrej papryki 1 lyzeczka koncentratu pomidorowego ˝ lyzeczki soli ź l ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: gotowanie szparagow - przygotowania teoretyczne przed sezonem2003-04-06 19:58:15 | Monika Biermann inne posty tego autora
Co do obierania (tych bialych), to powiedzialabym raczej, ze bardzo dokladnie i nie za cienko, bo beda lykowate i straci sie ochote na szparagi. Ja je uwielbiam, ale to obieranie mnie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
mozarella z szynka - dodatek do szparag2003-04-06 21:24:17 | Monika Biermann inne posty tego autora
Nie wiem z czym wy szparagi jecie - u nas sa zawsze do tego ziemniaki (najlepiej mlode), szynka surowa (wedzona) i sos hollandaise. Odkraylam w zeszlym roku przepis na szynke z mozarella i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: gotowanie szparagow - przygotowania teoretyczne przed sezonem2003-04-08 17:05:13 | Monika Biermann inne posty tego autora
Z wlasnego doswiadczenia. Moje pierwsze obralam cieniutko i byly lykowate. Koncowki oczywiscie obcinac. Monika [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia