Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "Stokrotka" <o...@i...pl>
Znaleziono: 256 wiadomości





Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow

2019-01-12 11:46:09 | Stokrotka inne posty tego autora

>>>> Pszedłużanie procesu gotowania wydaje się mnożeniem glutenu w garnku. >>> >>> Im dłużej gotujesz, tym więcej glutenu - istne cuda! >> ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow

2019-01-12 18:36:46 | Stokrotka inne posty tego autora

>> No właśnie, oni uwielbiają gluten i po to dolewają wody. >> Gluten to namoczona, zasadniczo w zimnej wodzie skrobia zwykle z mąki. >> Zaś woda zimna spadnie na ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow

2019-01-16 19:51:36 | Stokrotka inne posty tego autora

>> To jest tak trochę jak z kuchnią chińską Pszemola. >> Kiedy patrzę na ludzi żółtej rasy to w żaden sposób >> nie potrafię podać ich wieku ani rozróżnić ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow

2019-01-16 19:55:36 | Stokrotka inne posty tego autora

>>>> No właśnie, oni uwielbiają gluten i po to dolewają wody. >>>> Gluten to namoczona, zasadniczo w zimnej wodzie skrobia zwykle z mąki. >>>> ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow

2019-01-19 18:07:07 | Stokrotka inne posty tego autora

> I tu pojawia sie pytanie dlaczego nie glótenu? Jesteś pewien, że nie hciałeś napisać glótenó? -- (tekst bez: ó, ch, rz i -ii) Ortografia to NAWYK, często nielogiczny ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow

2019-01-25 10:52:56 | Stokrotka inne posty tego autora

>> Sam się doucz. >> Gluten po słowo niejednoznaczne. >> Prawda, gluten to rodzaj białka, ale podstawowe znaczenie hemiczne to >> wodny roztwur jakiejś mąki ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: świńskie przełyki

2019-01-25 10:55:48 | Stokrotka inne posty tego autora

>W KL Kaufland sprzedaja świńskie przełyki. Na tackach obok płucek i > wątróbki. Czy jest to jakiś delikates po przyrządzeniu i co z tym zrobić > skoro to jest ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow

2019-01-27 11:15:37 | Stokrotka inne posty tego autora

>>>> Sam się doucz. >>>> Gluten po słowo niejednoznaczne. >>>> Prawda, gluten to rodzaj białka, ale podstawowe znaczenie hemiczne to ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow

2019-01-27 18:20:18 | Stokrotka inne posty tego autora

>>>> Z jakiejś encyklopedi. >>> >>> Zacytuj... bo moim zdaniem bredzisz albo masz zwidy :-) >> >> NIe zacytuję, bo mi szkoda czasu. > > ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Naczynia z kamionki do kiszenia kapusty / ogórków

2019-02-27 15:29:00 | Stokrotka inne posty tego autora

>Ostatnio przeczytałem że naczynia z kamionki glazurowanej takie z >charakterystycznym połyskiem mogą zawierać w swoim >składzie toksyczne >związki ołowiu i kadmu ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 10 ... 20 ... 24 . [ 25 ] . 26