Szukana fraza: Autor: "Basia" <b...@p...onet.pl>
Znaleziono: 1325 wiadomości
2001-12-10 09:28:17 | Basia inne posty tego autora
> CZyli niedobre były, dobrze że się nie dałam nabrać. > jeśli leżały na straganie na dworzu to moze były przemrozone i dlatego takie miekkie...a cena pewnia jak za towar ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Twarog dla polonii2001-12-10 10:25:37 | Basia inne posty tego autora
Użytkownik <m...@h...com> napisał w wiadomości news:9v2242$shg$1@news1.xs4all.nl... > To ja tez sie pochwale, ze porwalam sie na twarog dla polonii (gwarancja > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: nalesniki z kapusta kiszona2001-12-10 10:27:14 | Basia inne posty tego autora
> > Ja to bym już mogła, bo właśnie wsadziłam do pieca kolejne ciasteczka na > wigilię, a jakie ciasteczka pieczesz - kruche czy pierniczki? a w lodówie stoi kompot z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: nalesniki z kapusta kiszona2001-12-10 10:45:39 | Basia inne posty tego autora
> > Ja też w sobote nagotowalam najwiekszy gar jaki mialam w domu kompotu z > > suszu ;-))) > > > A jak robisz? Ja własnie wklejam zdjątko mojego. Bardzo prosto ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
100 lat dla Oshin ;-)2001-12-10 11:45:32 | Basia inne posty tego autora
Zajrzałam sobie do księgi adresowej, popatrzyłam po datach i wyszło że Oshin dziś świetuje urodzinki (no chyba ze to ma byc 12 pazdziernika a nie 10 grudnia...) Tak czy tak 100 lat ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
jak sądzicie - w sprawie ciasta topionego2001-12-10 12:40:14 | Basia inne posty tego autora
Naszla mnie taka tworcza mysl zeby zrobic paszteciki drozdzowe z kapusta i grzybami z ciasta topionego ale zamiast masla dodac olej do ciasta, zeby byly naprawde postne na wigilie. probe ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: 100 lat dla Oshin ;-)2001-12-10 12:54:32 | Basia inne posty tego autora
> Cale szczescie ze nie zajrzalas do kalendarza w Cafe...mnie > trzeba chyba zastrzelic. bo sie ochwacilam - wstawilam Oshinke na > 12 grudnia - odmlodzilam nieco kobiete, hehehe ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Mak wigilijny2001-12-10 13:03:36 | Basia inne posty tego autora
. > 2 całe duże jaja + 6 kopiatych łyżek cukru ( kryształu) ubijam robotem w misce, > dodaję mak, bakalie te alkoholizowane, oraz podprażone orzechy i obrane z łupin > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Mak wigilijny2001-12-11 07:13:35 | Basia inne posty tego autora
> Zawsze bylam przekonana , ze mak nalezy przygotowywac w ostatniej > chwili, bo latwo fermentuje. Jesli chcemy go przechowac dluzej, mozna > zmielony i doprawiony wlozyc ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Czy to Mechcia wygrała?2001-12-11 12:04:35 | Basia inne posty tego autora
> > ona sie wstydzi...ale i tak najbardziej mi sie podoba forma PANI > Mechcia...wiadomo, Mechcia jest JEDNA!!!!!! Niby czego sie wstydzi? My jestesmy przeciez z niej DUMNI ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia