Szukana fraza: Autor: "Hanna Burdon" <h...@n...com>
Znaleziono: 471 wiadomości
2004-01-28 21:34:13 | Hanna Burdon inne posty tego autora
> >> Szczypiorek - green onions. > > Tak podejrzewałam. To nie szczypiorek, tylko dymka. Po angielksku > > green onions albo spring onions. > > Szczypiorek to ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Przyprawy a kuchnie swiata (crosspost psw/prk)2004-01-29 21:03:19 | Hanna Burdon inne posty tego autora
> To jak jesteś już w temacie to przetłumacz na angielski: > szczypior odcięty od szalotki lub dymki. > :-) Na ambicję mnie bierzesz? :-) Shallot tops / green onion tops. No i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Koniak2004-02-07 21:43:55 | Hanna Burdon inne posty tego autora
> Czy ktoś mógłby mi doradzić, gdzie mógłbym znaleźć fachowe źródła na temat > wieku koniaku? Chodzi mi o wyjaśnienie, co znaczą litery "VS", "VSOP" ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: lazania...2004-02-13 12:56:44 | Hanna Burdon inne posty tego autora
> > Na pewno znajdziesz w archiwum mnóstwo przepisów na lasagne. > a archiwum jest .... ? http://groups.google.com/groups?q=group%3Apl. rec.kuc ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: piwo do mięsa2004-02-18 14:46:55 | Hanna Burdon inne posty tego autora
> Mój mężczyzna zapragnął jakiegoś mięsiwa podlewanego w czasie pieczenia > piwem, jakie mięsko do takiej potrawy proponujecie? Jeśli ktoś ma jakieś > sprawdzone ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: a co ze zsiadłego mleka?2004-02-20 12:27:50 | Hanna Burdon inne posty tego autora
> kiedyś jadłam takie placuszki > smażone na patelni, ale nie mam zielonego pojęcia jak je zrobić. Może ma > ktoś pomysł? Ja mam taki przepis http://glinki.com/?l=SEtG ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: z pizza zawsze problem...2004-02-26 21:23:08 | Hanna Burdon inne posty tego autora
> Jażeli ktos ma > jakis niezawodny przepis na ciasto, wiecie, taki co to sie zawsze udaje, to > niech mi please podeślę, bo sie zawzięłam ;) Zawsze wychodzi i jest bardzo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ciasteczka2004-02-27 13:50:44 | Hanna Burdon inne posty tego autora
http://glinki.com/?l=tpEU Robiłam, wyszły dobre, ale za słodkie, więc radzę z umiarem ten cukier sypać. Chociaż mojemu małżonkowi bardzo smakowały... Hania [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: biały sos do lasagne2004-02-27 22:10:30 | Hanna Burdon inne posty tego autora
> > Biały sos do lasagne, czy mogę prosic o przepis? > Czyzby chodzilo o sos beszamelowy ?? Tak, do lasagne daje się po prostu beszamel. http://glinki.com/?l=hIiO ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: cos nie tak..2004-02-28 14:55:16 | Hanna Burdon inne posty tego autora
> Bardzo słuszne uwagi. tak to musi funkcjonować. Tylko nadal nie wiem, co to, > kto to troll, trollować i dlaczego to jst niedobre. http://b3d.ats.com.pl/klasyfikacja_troli.htm ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia