Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania


Uwaga: Twoje zapytanie jest zbyt ogólne. Liczba znalezionych ogłoszeń jest bardzo duża. Proponujemy użycie wyszukiwania zaawansowanego lub określenie większej liczby parametrów.

Szukana fraza: Autor: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Znaleziono: 2000 wiadomości





Re: Sola pod beszamelem.

2014-11-01 19:30:24 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Pan Stefan napisał: >>> Sola strzałozębna jest w tej chwili w naprzeciwko mnie w Lidlu na >>> QuitzowStrasse . Moabit. Berlin 34.99 euro za kilogram. >> >> ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Sola pod beszamelem.

2014-11-01 19:32:28 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Pani Basia napisała: >> Ale który anyż, bo są dwa? Na Gwiazdkę, to zwłasza jeden pasuje. > > A ponieważ do Gwiazdki jeszcze trochę, zapraszam chętnych na spacerek > ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Karmel

2014-11-01 19:50:40 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Pani Ew napisała: > Co zrobić, żeby cukier ładnie się skarmelizował? > Według przepisu - w rondelku w 1/4 szklanki wody rozpuścić > 1/2 szklanki cukru i ogrzewać aż do ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Karmel

2014-11-01 19:56:41 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Pani Basia napisała: > Ale karmel to chyba bez śmietanki? Tylko cukier i woda, a ze śmietanką > to sos karmelowy lub kajmak - jeśli gotujesz śmietankę z cukrem do > ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Karmel

2014-11-01 20:21:55 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Pani Basia napisała: >> Jak cukier może się scukrzyć?! Karmelizacja, to odwodnienie cukru. >> Więc co tam robi to ćwierć szklanki wody na początku? Karmelem >> ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Karmel

2014-11-01 20:32:05 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Pani Basia napisała: >> Kajmak można też przez ugotowanie puszki z mlekiem skondensowanym. > > To nie jest takie dobre, jak ze śmietanką. Upieram się, bo od dziecka > ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Karmel

2014-11-01 20:46:26 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Pani Ewa napisała: > I tyle. Mam teraz w słoiku cukier mleczny. A trzeba mieć w słoiku karmel na zapas. Taki karmel, traktowany jako barwnik, można przygotować sobie na zaś i ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Sola pod beszamelem.

2014-11-01 20:49:04 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Pani Ewa napisała: >> Na flądry, to Niemcy mówią "Schollen" -- brzmi podobnie do naszej >> soli, a że jedno i drugie i drugie rybsko zezowate, to i o pomyłkę ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Karmel

2014-11-01 20:54:18 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Pani Basia napisała: >> Kajmak można też przez ugotowanie puszki z mlekiem skondensowanym. > > Zrobiłam jakiś skrót w głowie i wyszło mi wcześniej, że proponujesz ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Karmel

2014-11-01 21:20:33 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Pani Basia napisała: >> Natomiast problem miałam już na początku, z karmelizacją. Cukier >> się rozpuścił w wodzie, zaczęło to gęstnieć, ale zamiast brązowieć ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 30 ... 70 ... 75 . [ 76 ] . 77 ... 90 ... 130 ... 200