Szukana fraza: Autor: bbjk <a...@b...cc>
Znaleziono: 600 wiadomości
2014-11-01 17:11:57 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2014-10-28 17:08, Jarosław Sokołowski pisze: > Ale który anyż, bo są dwa? Na Gwiazdkę, to zwłasza jeden pasuje. A ponieważ do Gwiazdki jeszcze trochę, zapraszam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sola pod beszamelem.2014-11-01 18:21:30 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2014-11-01 18:01, Qrczak pisze: > Ten chocimski toćka w toćkę nasz miejscowy kirkut. > W tym roku już nie daliśmy rady (babcine nóżki nie wyrabiały), za to > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sola pod beszamelem.2014-11-01 19:38:08 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2014-11-01 19:32, Jarosław Sokołowski pisze: > http://metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/ 1,14163 5,16892643.html Hm. -- B. lajkonicznie [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Karmel2014-11-01 19:42:55 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2014-11-01 19:33, FEniks pisze: > Co zrobić, żeby cukier ładnie się skarmelizował? > Według przepisu - w rondelku w 1/4 szklanki wody rozpuścić 1/2 szklanki > cukru ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Karmel2014-11-01 19:45:32 | bbjk inne posty tego autora
A jeśli np. chcesz skarmelizować powierzchnię np. panna cota, to sypiesz cukier i traktujesz go palnikiem. Warto kupić. -- B, fanka karmelu [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Karmel2014-11-01 20:01:51 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2014-11-01 19:50, Jarosław Sokołowski pisze: > Jak cukier może się scukrzyć?! Karmelizacja, to odwodnienie cukru. > Więc co tam robi to ćwierć szklanki wody na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Karmel2014-11-01 20:05:22 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2014-11-01 19:56, Jarosław Sokołowski pisze: > Kajmak można też przez ugotowanie puszki z mlekiem skondensowanym. To nie jest takie dobre, jak ze śmietanką. Upieram się ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Karmel2014-11-01 20:20:27 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2014-11-01 19:56, Jarosław Sokołowski pisze: > Kajmak można też przez ugotowanie puszki z mlekiem skondensowanym. Zrobiłam jakiś skrót w głowie i wyszło mi wcześniej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Karmel2014-11-01 20:42:33 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2014-11-01 20:21, FEniks pisze: Docelowo to miał być sos karmelowy/polewa, stąd ta śmietanka na końcu. > Natomiast problem miałam już na początku, z karmelizacją. Cukier ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Karmel2014-11-01 20:43:56 | bbjk inne posty tego autora
W dniu 2014-11-01 20:21, Jarosław Sokołowski pisze: > A, czyli chodziło nam o całkiem co innego. A w tym najważniejsze, o co chodziło EWie. -- B. [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia