Szukana fraza: Autor: Zbigniew Pieciul <m...@z...com>
Znaleziono: 52 wiadomości
2003-08-07 21:51:27 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
Martyna pisze: > Może to profanacja piwa, ale w gorące dni do piwa wyciskam lemonkę. Gasi > pragnienie i jak na mój gust jest to smaczna mikstura :) Tak niektorzy pija lekkie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: bakłażan na grilla2003-08-08 15:26:50 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
makaron pisze: > Przejrzałem googlowe przepisy, ale jakoś nie zrozumiałem. Jak się > przygotowuje bakłażan na grilla? Jest kilka roznych sposobow... Wnetrze baklazana jest ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ksiazki o historii kultury kulinarnej?2003-08-09 19:44:40 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
Wladyslaw Los powiada: > Sponsora, ktory pozwoli mi przez jakis rok zajac zbieraniem materialow > zamiast praca zarobkowa. Inaczej bedzie to dlugo trwalo. Gybym mial > gotowy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Rybka z grilla - prosba o podpowiedz2003-08-11 18:55:37 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
Losos jest dosc nijaki w smaku i raczej tlusty - wiec zwykle smaruje go rodzajem glazury (majonez + musztarda + koper lub cos w takim typie), albo do upieczonego podaje jakis ostrawy sos. ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: milośnikom grilla2003-09-01 18:52:50 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
Kyllyan wrote: > > Jasne, tak samo trujące są wędzonki ;-)) > Takie sensacyjne kawalki nie sluza niczemu i nikomu: bo jedni je po prostu zlekcewaza, a inni beda sie tym ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Trujące jedzenie z grilla2003-09-02 20:50:14 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
rena wrote: > Zbadano, że po zjedzeniu 200 gramów kiełbasy z grilla organizm pochłania 42 > mikrogramy rakotwórczej substancji - benzoapirenu. Dla porównania: po > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Wyższa szkoła gastronomiczna ?2004-02-24 21:56:49 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
Paulinka wrote: > miskacy z adresu <m...@d...eu.org> > w wiadomości: > <news:c1gerv$s0h$1@atlantis.news.tpi.pl> ; wymodził(a) : > > >>szukam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: nadmiar pomaranczy2004-03-26 04:28:30 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
>>Jesli sucha tylko skora, a srodek soczysty wycisnelabym z nich sok, mozna >>doslodzic i wypic na zdrowie:-) > > > Wlasnie problem w tym ze to srodek suchy :( ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Grillowanie na desce?2003-08-20 20:12:27 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
Poszukuje wszelkich informacji dot. kupna jak rowniez Waszych doswiadczen w grillowaniu (a scislej barbecue'owaniu) ryby na cedrowej (lub innej) desce. Moje proby sa dosc ograniczone ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: O mięsie mowa...2003-08-20 20:54:19 | Zbigniew Pieciul inne posty tego autora
Akulka pisze: > W sieci nie widzialem jakos ale proponuje otworzyc pierwsza lepsza >>'zwykla' ksiazke kucharska. > W ksiazkach polskich na mojej polce niczego nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia