Szukana fraza: Autor: 'madzik' <m...@t...beztego.com>
Znaleziono: 28 wiadomości
2004-12-14 12:06:53 | madzik inne posty tego autora
bruxa napisala: > o rany jak ja wytrzymam tyle czasu;-) > domek dzieki Twojej radzie zrobie w czwartek za tydzien, na razie swoje > dziecko zajme ozdabianiem piernikow i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: szynkowar - czeski2004-12-15 11:35:16 | madzik inne posty tego autora
ewik napisała: > Takie podstawowe rzeczy to ja wiem , przecież kiedyś go używałam, chodzi mi > o mięso czy i ile trzymać w marynacie, jakiej i jak długo. ja robilam w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bialka2004-12-28 20:03:42 | madzik inne posty tego autora
Ewa: > Witam, > zostalo mi ok 15 bialek z surowych jaj. > Co mozna z nich wyczarowac? mmmm. chciałabym mieć Twój problem :-D Bezy. Tony bez. Z kokosem. Z odrobiną kakao. Moga ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bialka2004-12-29 14:18:08 | madzik inne posty tego autora
Ewa napisala: > Moze jakis przepisik...... Ja to robie tak: ubijam bialka dodajac cukier pudier (wg uznania i smaku). Dodaje dodatki (wg jw.) Miksuje jeszcze chwile i tyle. Plyta do ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pianka z ekspresu2004-12-29 14:29:55 | madzik inne posty tego autora
Biodarek: > PS. A ekspres zarosl kamieniem i nawet serwis mu nie pomogl. > Czesci zamienne, to ponoc sa dostepne przez 5 lat. Mysle, ze w tym > "zarastaniu" pomogla mu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
[kwas z buraków kiszonych] jak przechowywać?2005-01-01 22:38:45 | madzik inne posty tego autora
Witam, na wigilie robilam kiszone buraki na barszcz czerwony. Z braku chleba robiły sie dluzej niz myslalam, i zamiast zlewac na wigilie (*), zrobilam to dzis. Zakwasilo sie pieknie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: [kwas z buraków kiszonych] jak przechowywać?2005-01-03 10:41:02 | madzik inne posty tego autora
Sławomir: > Pisałem przed świętami, że IMO chleb daje tylko walory smakowe, a nie > przyspiesza kwaszenia. Nigdy nie daję chleba i kiszą się trzy - cztery dni. No to moze u ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ach, co ja o tej porze trzymam w piekarniku? :)2005-01-07 22:38:13 | madzik inne posty tego autora
Kruszyzna: ciach :-) Dzieki za poprawienie humoru ciepłym, dowcipnym i pogodnym mailem. I za narobienie koszmarnego apetytu na cos dobrego, wrrr ;-) -- Gorąco pozdrowiam, Magda [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: suszone grzyby...co zrobić?2005-01-18 11:43:40 | madzik inne posty tego autora
Pepe: > obdarowano mnie suszonymi grzybami (tak na oko trzy, cztery garści) > ot, taki dar od serca... > jak to najlepiej spożytkować? jak nie masz obecnie pomyslu, to wymocz ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kiełbasa po polsku2005-01-23 22:30:27 | madzik inne posty tego autora
ver de terre: > No i ktos się dziwił, że to grupa dyskusyjna dla emigrantów. Co się kto > odezwie, to uciekinier. no, moze nie kazdy uciekał, choć efekt podobny ;-) BTW ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia