Szukana fraza: Autor: "czeremcha " <c...@g...pl>
Znaleziono: 319 wiadomości
2006-03-16 17:09:31 | czeremcha inne posty tego autora
Agata Mryczko <a...@w...pl> napisał(a): > tak sie zastanawiam co mozna przyrzadzac osobie chorej i starszej, (ale > jedzacej wszystko byle mieciutkie i nie ostre) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Polska kolacja!Doradzcie2006-03-19 13:01:38 | czeremcha inne posty tego autora
Wladyslaw Los <w...@o...pl> napisał(a): > Napisałem pospolita, żeby nie napisać ordynarna. To po prostu chłopskie > danie jednogarnkowe. I właśnie tu powstaje ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ryz do szyszek2006-03-27 07:28:01 | czeremcha inne posty tego autora
gsk <c...@w...pl> napisał(a): > a może ktoś mi powie, jak zrobić te szyszki, żeby były twarde i chrupiące. > Pamiętam jak robiliśmy na ZPT (:-) to niektórzy mieli ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ryz do szyszek2006-03-27 19:17:43 | czeremcha inne posty tego autora
Ulcia <u...@g...pl> napisał(a): > Czy mogłabym prosić o dokładne proporcje i sposób wykonania? > PoZdrawiam, Ula. Proszę bardzo: Ok. 25 dag twardych irysów ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kluski kładzione z ziemniaków2006-03-28 06:48:42 | czeremcha inne posty tego autora
Panslavista <p...@w...pl> napisał(a): > Trzeba mieć woreczek, mocny, lniany, do którego wkłada się starte ziemniaki Nie trzeba... Wystarczy w rękach odcisnąć ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: babka gotowana2006-04-02 18:19:12 | czeremcha inne posty tego autora
Baśka <b...@w...pl> napisał(a): > Dostalam w spadku forme z przykrywka ..prawdopodobnie jest to do babki > gotowanej ...czy ktos moze mi podac dokladny przepis i czas ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: babka gotowana2006-04-03 07:49:35 | czeremcha inne posty tego autora
Baśka <b...@w...pl> napisał(a): > Myślę, że ta moja forma to jest babkowa......posiada środek. Jakos nie > wyobrażam sobie .... " budyń z otworem w srodku ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: myslicie juz o swietach?2006-04-04 07:12:37 | czeremcha inne posty tego autora
Oj, myślę, myślę... Jak co roku upiekę babkę drożdżową. Mam wypróbowany, odświętny przepis. Odświętny, bo na co dzień w życiu bym z niego nie korzystała. Ciasto trzeba ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Czy to już pora umierać?2006-04-06 09:20:38 | czeremcha inne posty tego autora
Anet <a...@a...pl> napisał(a): > Ja tam Polka jestem od urodzenia i też nie bardzo rozumiem. Spotkałam się z > tym, że Tabule to sałatka alpejska jak i z tym, że ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Czy to już pora umierać?2006-04-06 09:36:43 | czeremcha inne posty tego autora
BasiaBjk <b...@Q...pl> napisał(a): > > Zgadza się, ale patetyczne zawołania dezawuują się używane do błachostek... > > Czego? Ortografia się dezawuuje ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia