« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-05-15 16:03:09
Temat: A może ktoś zaryzykuje taki przepis na makaron ( taglioline z " jabłkiem Ewy)Makaronu ( taglioline )( a może nasze wstążki wystarczą) - 400g
tartego parmezanu - 40g
4 Lyżki stolowe. oleju
2 jablka zielone ( reneta w sezonie)- pokrojone na bardzo cienkie plasterki
i skropione cytryną)
1/2 filiżanki rosołku
1/2 filiżanki płynnej bitej śmietany ( co można zastąpić słodką śmitanką)
tarta bulka, galka musz. ,cukier i sól
Bierzemy duzy rondel , podgrzewamy olej i jabłka .
Po chwili dodajemy rosołek , połowę sera , śmietanę , trochę soli i na
czubku noża cukier. Podgrzewamy na średnim ogniu .
Ugotowane al dente i odsączone makaroni dołączyć do naszego rondla i
porządnie wymieszać( ale mimo tego delikatnie) z pozostałym parmezanem.
Nakladać na gorący talerz posypać gałką i bułką tartą.
Autor Dario G.C. Querini podkreśla że to potrawa o " uwodzicielskich
niuansach smakowych".
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-05-16 06:46:45
Temat: Re: A może ktoś zaryzykuje taki przepis na makaron ( taglioline z " jabłkiem Ewy)Jakie to szczescie, ze nie z jablkiem Adama...chyba bym nie przelknal :)
pozdrawiam
Marcin
****************************************************
* Marcin Helinski |-\ /-|
* | \__/ |
* Software developer | / \ |
* | /----\ |
* Poznan University of Technology |/ \/ \|
* | /\ |
****************************************************
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |