Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Baba Wielkanocna dla uczulonych na mleko krowie [P] Baba Wielkanocna dla uczulonych na mleko krowie [P]

Grupy

Szukaj w grupach

 

Baba Wielkanocna dla uczulonych na mleko krowie [P]

Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Cyganka" <f...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Baba Wielkanocna dla uczulonych na mleko krowie [P]
Date: Mon, 25 Mar 2002 10:27:14 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 37
Message-ID: <a7mr2n$ccd$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pa189.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1017048983 12685 213.76.24.189 (25 Mar 2002 09:36:23 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 25 Mar 2002 09:36:23 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4807.1700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:101657
Ukryj nagłówki

Wlasnie przetestowalam wlasna wersje pysznej Baby Wielkanocnej. Po
prosu BOMBA

Skladniki:
- 1 kg maki pszennej
- 8-9 dkg drozdzy
- 2 szklanki mleka koziego
- 40 dkg margaryny bezmlecznej - stopic
- 12 zoltek (minimum)
- 2 szklanki cukru
- 1->2 opakowan cukru waniliowego, choc najlepszy jest wlasnej
produkcji na prawdziwej wanilii
- szczypta lub dwie soli
- olejek pomaranczowy
- rodzynki sparzone i ciut nasaczone alkoholem
- skorka pomaranczowa
- cukier puder i sok z cytryny na lukier

Drozdze rozrobic z cieplym mlekiem (nie za bardzo cieplym, aby nie
usmiercic drozdzy), dodac lyzke cukru i maki, pozostawic rozczyn
do wyrosniecia.
Przesiać make, dodac wyrosniety rozczyn, zoltka utarte z cukrem
cukier waniliowy, sol i wyrobic, pod koniec dodac schlodzony
tluszcz i wyrabiac az ciasto stanie sie gladkie i matowe (to tak z
pamieci, bo do robota wszystko wrzucamy razem i wyrabiamy recznie
tylko dla pozoru:-) ). Ciasto jest luzne i takie ma byc:-)
Zostawiamy do wyrosniecia, dodajemy rodzynki, troszke wyrabiamy,
wkladamy do Babo-Formy i znow pozostawiamy do wyrosniecia.
Babe pieczemy w 160-170 stopniach C przez okolo 45 minut. Po
ostudzeniu polewamy lukrem i posypujemy skorka pomaranczowa.
W niedzielny poranek dekorujemy bukszpanem wsadzamy baranka i
gotowe!

Smacznego - Cyganka



 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?