« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-01-24 20:12:52
Temat: BezyBezy
6 bialek
220 gr cukru + 70 gr cukru
Rozgrzac piec do 135C/275F. W mikserze (lub trzepaczka w misce,
najlepiej miedzianej) ubic bialka az puszyste i cienkim strumieniem
dodac 220 gr cukru. Ubijac nastepne 3 minuty, az lsniace. Dodac 70 gr
cukru i juz bez ubijania wymieszac lyzka. Przelozyc do woreczka
plastikowego z odcietym rogiem, wyciskac na blache posmarowana maslem.
Piec 90 minut. Wylaczyc piec, otworzyc drzwiczki na 2 minuty, znow
zamknac i pozostawic w piecu do wystygniecia.
Magdalena Bassett
c2001CopyrightMagdalena Bassett. All rights reserved. Wszelkie prawa
zastrzezone.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-01-25 09:32:51
Temat: Re: BezyUżytkownik Magdalena Bassett <m...@w...net> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@w...net...
> Bezy
> 6 bialek
> 220 gr cukru + 70 gr cukru
>
> Rozgrzac piec do 135C/275F. W mikserze (lub trzepaczka w misce,
> najlepiej miedzianej) ubic bialka az puszyste i cienkim strumieniem
> dodac 220 gr cukru. Ubijac nastepne 3 minuty, az lsniace.
[...]
u nas w szkole to pol dnia ubijalismy zeby byuy dobre te bezy, pieklismy
zeby sie zrumieniuy leciutko, a potem dosuszalismy na piecu, mielismy taki
wielgachny, z tych cukierniczych, wiec zawsze byuy goronce, bo non stop cos
sie piekuo
no i bezy wychodziuy suuper:)
pozdry Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-25 22:42:56
Temat: Re: Bezywszystko ok, a ja do masy dodaje odrobine cynamonu lub mielonego anyzu,
/star anais/ i jest super, polecam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |