| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-02 12:50:27
Temat: Re: Bigos
>Masz rację o winie zapomniałam napisać, a jałowiec i listek też dodaję. Na
>początku jak pisałam zaznaczyłam,że każdy bigos jest inny i dobrze. Ponieważ
>Anka napisał,że początkuje z patelnią, to starałam się w miarę dokładnie
>opisać jak ja robię.
>Pozdrawiam Ramzes-a.
>
I karmel! I karmel!!!
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-01-02 13:06:54
Temat: Re: Bigos
Krysia Thompson wrote:
> I karmel! I karmel!!!
>
A ja z karmelem nie lubie- jakis taki posmak dziwny mi sie wytwarza.
Wole dodac wiecej sliwek i jest taki fajny kwasno- slono - slodki. I
koniecznie duuuuzo miecha wszelakiego.
pzdr
agi
PS jeszcze mi jedna micha bigosu w zamrazalniku od swiat zostala..coraz
smaczniejszy od tego przemrazania :))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-02 15:07:39
Temat: Re: Bigos
>
>
>> I karmel! I karmel!!!
>>
>
>A ja z karmelem nie lubie- jakis taki posmak dziwny mi sie wytwarza.
>Wole dodac wiecej sliwek i jest taki fajny kwasno- slono - slodki. I
>koniecznie duuuuzo miecha wszelakiego.
>pzdr
>agi
>PS jeszcze mi jedna micha bigosu w zamrazalniku od swiat zostala..coraz
>smaczniejszy od tego przemrazania :))
zgadzam sie, ze mozna karmel zastapic sliwkami...moj swiateczny
wyszedl nieco za slodki, bo kapuchy bylo pol na pol, karmel (ja
lubie to dlatego). sliwki....musialam pojechac, dokupilam sloik
kapuchy kiszonej i dodalam. od razu zrobil sie wytrawniejszy...
poza tym iwesz, to zalezy jak skarmelizowany jest ten karmel
(dymiacy czy jeszcze nie???)
Krysia - dzis zupka jarzynowka na wywarze z wedzonej szynki. z
kluseczkami lanymi, bo tak kaza! do tego male bagietki prosto z
piekarnika z roznymi resztkami serowymi
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-02 15:31:16
Temat: Re: Bigos
Krysia Thompson wrote:
> poza tym iwesz, to zalezy jak skarmelizowany jest ten karmel
> (dymiacy czy jeszcze nie???)
hm..jak mocno? jak próbowalam mocno skarmelizowac to mi zostala taka
ladnie przypalona czarna masa nie do oddarcia z patelni wiec chyba
raczej nie :))
> Krysia - dzis zupka jarzynowka na wywarze z wedzonej szynki. z
> kluseczkami lanymi, bo tak kaza! do tego male bagietki prosto z
> piekarnika z roznymi resztkami serowymi
a u mnie beda poledwiczki wieprzowe, tylko jeszcze nie wiem w jakiej
wersji..zobaczymy co tam w lodówce sie paleta :))
+ fasolka duszona z pomidorami + wyjatkowo smaczne ziemniaczki-
wreszcie! ( ostatnio trafiam wyjatkowo pechowo na jakies takie o
bagiennym posmaczku i konsystencji paciai w wyniku gotowania i wreszcie
udalo mi sie trafic na takie co to sie gotuja normalnie a nie rozwalaja
na kawalki badz sa twarde jak kamienie )
agi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-02 19:37:52
Temat: Re: BigosOn Wed, 2 Jan 2002 09:17:46 +0100, "Iwonka" <b...@i...pl> wrote:
>
>
>>[ciach] jezeli bigos jeszcze "blady", to dorzuc wszystko co pod reka, a
>mianowicie :
>> majaranek, czerwone wino, suszone sliwki, pasztet drobiowy, [ciach]
>> Ewcia
>
>O fuuujjj!!!!
>Nigdy-przenigdy bym nie zjadła (oczywiście świadomie)
>bigosu z pasztetem.
Z drobiowym to faktycznie -ale troche porzadnego domowego pasztetu
calkiem sluzy bigosowi.
A za kwasny to nie doslodzic (bo niewiele pomoze) a dogotowac troche
slodkiej kapusty w nim.
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-02 19:37:53
Temat: Re: BigosOn Wed, 02 Jan 2002 14:06:54 +0100, fghfgh <a...@p...onet.pl>
wrote:
>
>
>Krysia Thompson wrote:
>
>
>> I karmel! I karmel!!!
>>
>
>A ja z karmelem nie lubie- jakis taki posmak dziwny mi sie wytwarza.
>Wole dodac wiecej sliwek i jest taki fajny kwasno- slono - slodki. I
>koniecznie duuuuzo miecha wszelakiego.
Popieram - ale sliwki krajowe, wedzone a nie suszone na sloncu
kalifornijskie - te daja znacznie mniej smaku. Albo powidla - ale tez
POWIDLA a nie dzem sliwkowy pt. "powidla" - takie prawdziwe, bez
cukru, smazone do zeszklenia powinny byc!
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-02 19:37:54
Temat: Re: BigosOn Wed, 02 Jan 2002 15:07:39 +0000, Krysia Thompson
<K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>zgadzam sie, ze mozna karmel zastapic sliwkami...
BLUZNISZ!!!
To sliwki i powidla zastepuje sie karmelem - karmel jest tu ersatzem!
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-02 19:49:34
Temat: Re: Bigos----- Original Message -----
From: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
To: <p...@n...pl>
Sent: Wednesday, January 02, 2002 1:42 AM
Subject: Re: Bigos
> 2. Dopraw : a. sola ; b. pieprzem ; c. zabkiem czosnku...
> jezeli bigos jeszcze "blady", to dorzuc wszystko co pod reka, a mianowicie
:
> majaranek, czerwone wino, suszone sliwki, pasztet drobiowy, paprykarz
> szczecinski (polecam !), rodzynki, galke muszkatolowa, cynamon, imbir (lub
> przyprawy do piernika, po prostu...), pieprz de Cayenne, kostke
rosolowa...
>
>
> Ewcia
> (kora wlasnie skonczyla 3-ci tom "Harry Potter")
> (ofiarowanego Lusiowi na Gwiazdke)
>
> --
> Niesz !
>
Ewcia, jak rany julek - zaczarowalo Cie po tym Potterze czy co ?? Co Ty,
wywar trzech czarownic warzysz, czy wskazowki do bigosu dajesz ?
Ja osobiscie lubie bigos doprawiony sola, pieprzem, jalowcem, grzybkami
(jesli to sie miesci w konwencji przyrpaw), ale raczej nie ze sliwkami i
winem.
Herbatka
galeria grupy kulinarnej: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
jesli chcesz dodac do niej swoje zdjecie - przeslij je na adres:
b...@d...com.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-02 19:58:11
Temat: Re: BigosUżytkownik "Herbatka" <b...@d...com.pl> napisał w wiadomo?ci
news:001901c193c6$1ba09140$0200a8c0@tea...
> Ewcia, jak rany julek - zaczarowalo Cie po tym Potterze czy co ?? Co Ty,
> wywar trzech czarownic warzysz, czy wskazowki do bigosu dajesz ?
> Ja osobiscie lubie bigos doprawiony sola, pieprzem, jalowcem, grzybkami
> (jesli to sie miesci w konwencji przyrpaw), ale raczej nie ze sliwkami i
> winem.
?
Ja akurat jałowca nie daję, za to wino niemal zawsze, a ?liwki musowo.
--
Konrad J. Brywczyński
Ten się ?mieje ostatni, kto my?li najwolniej.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-02 20:09:40
Temat: Re: Bigos
----- Original Message -----
From: "Konrad Brywczyński" <b...@w...pdi.net>
To: <p...@n...pl>
Sent: Wednesday, January 02, 2002 8:58 PM
Subject: Re: Bigos
> ?
Moje zdziwienie bylo raczej wzgledem tego paprykarzu, pasztetu i cynamonu a
nie sliwek i wina :-)
> Ja akurat jałowca nie daję, za to wino niemal zawsze, a ?liwki musowo.
>
> --
> Konrad J. Brywczyński
> Ten się ?mieje ostatni, kto my?li najwolniej.
Ja nie daje sliwek i wina, bo jestem maniak ostrych potraw i kwaskowe (poza
ogorkami kiszonymi i kapusta kiszona sote - w kazdych ilosciach) nie bardzo
mi podchodza
Lady Grey (Herbatka)
>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |