« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-08-06 11:42:18
Temat: Chleb - to nie ja!!!Moi drodzy
Ktos napisal ze kiedys podalem przepis na chleb MM
od tego czasu jestem zasypywany listami z porosba o przepis.
Ja sie na tym nie znam. Nie piszcie do mnie. Nigdy niczego nie upieklem a
chleba w szczegolnosci!
Prosze za to osoby ktore maja ten przepis zeby go podaly publicznie.
Bo ja jeszcze cos sam wymysle i bede podawal ;-)
musta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2003-08-06 17:22:10
Temat: Re: Chleb - to nie ja!!!E,Musta nie badz taki skromny;-)))
Przepisy podawane na grupie mozna znalezc na stronie
http://www.montignac.prv.pl
Pozdrawiam Hafsa bezchlebowa
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2003-08-06 17:22:11
Temat: Re: Chleb - to nie ja!!!E,Musta nie badz taki skromny;-)))
Przepisy podawane na grupie mozna znalezc na stronie
http://www.montignac.prv.pl
Pozdrawiam Hafsa bezchlebowa
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2003-08-19 09:48:40
Temat: Re: Chleb - to nie ja!!!> Moi drodzy
> Ktos napisal ze kiedys podalem przepis na chleb MM
> od tego czasu jestem zasypywany listami z porosba o przepis.
Przepraszam Musta, napisalam ze CHYBA Ty podales ;)
Nie chcialam by ktos oskarzyl mnie o plagiat ;)
Ale przeciez przy okazji podalam ten przepis - ale podam jeszcze raz:
(nie mialam okazji go piec, wiec wiem tyle co ponizej)
"chleb MM
100g przenicy (w ziarnach, jesli ktoś może zmielić samodzielnie, kto nie
może bierze mąkę)
100g owsa (w ziarnach, jesli ktoś może zmielić samodzielnie, kto nie może
bierze mąkę)
150g mąki żytniej z pełnego przemiału
80g mąki pszennej z pełnego przemiału
80g (w sumie) płatków: owsianych, żytnich, jęczmiennych
2 łyżki oliwy
40g drożdży
1 jajko
1 czubata szklanka letniej wody (dla tych bez poczucia humoru szklanka i
trochę)
1 łyżeczka soli
1 (niecała) łyżeczka fruktozy
Przygotowanie:
- zmielić ziarna
- dodać wszystko co sypkie
- dobrze zmieszać
- drożdze rozpuścić w wyżej wspomnianej wodzie
- dodać resztę
- dobrze zmiksować
- ciasto włożyć do formy nasmarowanej oliwą
- posypać z wierzchu odrobiną płatków
- odstawić w ciepłe miejsce aż urośnie dwukrotnie
- wstawić do pieca nagrzanego do 200C na ok 40 minut
- wyjąć
- ostudzić najlepiej powoli w piekarniku
- zajadać
- chwalić
Troszkę się kruszy przy skórce."
Pozdr
Kafka MM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2003-08-19 11:09:53
Temat: Re: Chleb - to nie ja!!!Ku scislosci przepis ten wymyslil i podal w zeszlym roku Januszeq.
Kiedys go pieklam i jest ok.Dzis nie jem chleba w ogole,wiec przepis mi stal
sie niepotrzebny, aczkolwiek zachowany
Pozdrawiam Hafsa
h...@g...pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2003-08-19 12:43:05
Temat: Re: Chleb - to nie ja!!!> Ku scislosci przepis ten wymyslil i podal w zeszlym roku Januszeq.
> Kiedys go pieklam i jest ok.Dzis nie jem chleba w ogole,wiec przepis mi
stal
> sie niepotrzebny, aczkolwiek zachowany
> Pozdrawiam Hafsa
Faktycznie, Januszeq !!!
Hafsa, ty to masz pamiec, a ja zapomnialam, bo Januszeq dawno sie nie
odzywal ;)
Pozdrawiam
Kafka [MM] juz po urlopie i wielu piwach, ale bez nowych kilogramow mimo to
;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2003-08-19 13:59:24
Temat: Re: Chleb - to nie ja!!!
Użytkownik "Kafka" <i...@N...pl> napisał w wiadomości
news:bht607$k33$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Faktycznie, Januszeq !!!
> Hafsa, ty to masz pamiec, a ja zapomnialam, bo Januszeq dawno sie nie
> odzywal ;)
Jakos mam wybiorcza pamiec do szczegolow,szkoda,ze tylko do tego...
> Pozdrawiam
> Kafka [MM] juz po urlopie i wielu piwach, ale bez nowych kilogramow mimo
to
> ;)
To sie ciesz,ja o kilogramach nawet nie mysle,boje sie znow by nie zaczal
mnie bolec brzuch.Bo obecnie nie boli;-)))))Pozdrowienia dla wypoczetych i
usmiechnietych.Hafsa,po urlopie,ale nie wypoczeta za to usmiechnieta
h...@g...pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |