« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2011-10-19 09:32:04
Temat: Re: Ciacho z górkąUżytkownik "michalek" <m...@g...com> napisał w wiadomości
news:j7m35u$8gk$1@mx1.internetia.pl...
>
> A jakie przeciwwskazania widzisz do pieczenia z termoobiegiem?
> Bo według mnie termoobieg to jedynie (lub aż) metoda na "wyrównanie"
> temperatury w obszarze całego piekarnika i ochrona przed
> przypiekaniem silniej "tam" albo słabiej "tu".
> No i mniejsze prawdopodobieństwo przypalenia powierzchniowo
> bez dopieczenia jeszcze w środku.
Termoobieg piecze za szybko. Ciasto z wierchu jest upieczone lub wyszuszone
a w środku surowe.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2011-10-19 11:03:36
Temat: Re: Ciacho z górką
> Termoobieg piecze za szybko. Ciasto z wierchu jest upieczone lub wyszuszone
> a w środku surowe.
>
>
No to sie zmniejsza temperature i po sprawie. Choc sa ciasta ktore
lepiej pieka sie bez termoobiegu, np. francuskie.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2011-10-19 11:18:46
Temat: Re: Ciacho z górkąUżytkownik "Grzegorz Prędki" <"klark[USUN"@TO][malpa]transkomp.com> napisał
w wiadomości news:4e9eae84$0$5799$65785112@news.neostrada.pl...
>
> No to sie zmniejsza temperature i po sprawie. Choc sa ciasta ktore lepiej
> pieka sie bez termoobiegu, np. francuskie.
Nie mówię że się nie da. Uważam że lepiej ciasta wychodzą bez termoobiegu.
Osobiście termoobiegu uzywam, tylko do pizzy, zapiekanek z makaronem, musaki
i drobiu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2011-10-19 13:15:49
Temat: Re: Ciacho z górkąDnia Wed, 19 Oct 2011 10:52:39 +0200, michalek napisał(a):
> A jakie przeciwwskazania widzisz do pieczenia z termoobiegiem?
> Bo według mnie termoobieg to jedynie (lub aż) metoda na "wyrównanie"
> temperatury w obszarze całego piekarnika i ochrona przed
> przypiekaniem silniej "tam" albo słabiej "tu".
> No i mniejsze prawdopodobieństwo przypalenia powierzchniowo
> bez dopieczenia jeszcze w środku.
Brzmi logicznie.
--
XL
bez tych kuchenkowych nowoczesnych cudów.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2011-10-20 18:53:48
Temat: Re: Ciacho z górkąOn 19 Paź, 12:18, "po" <p...@o...pl> wrote:
> Osobiście termoobiegu uzywam, tylko do pizzy, zapiekanek z makaronem, musaki
> i drobiu.
Ja do wszystkiego - z musu ;-) I ciasta, i chleb wychodzą bez
problemu.
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |