« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-03-04 13:27:35
Temat: Ciekawy desrekWitam
Właśnie nasza firmowa Pani basia zaserwowała nam ciekawy deserek i chciałbym
podac dalej :-)))
W małej ilości wody gotujemy np. gruszkę lub jabłko do takiej leciutkiej
miękkości a potem wyjmujemy na bok te owocki i na tym "wywarze" robimy budyń
(bez mleka :-)
po zgęstnieniu dodajemy wyjęte owocki. SUPER PYCHOTA !!
--
pozdrowionka znad morza
Sławek
"Drogi mej nie wytyczyły ni dźwięk werbla ni cytra
Idę póki sił starczy - idę po pół litra"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-03-04 13:31:43
Temat: Re: Ciekawy desrekSławomir Lewandowski napisał(a):
> Witam
> Właśnie nasza firmowa Pani basia zaserwowała nam ciekawy deserek i chciałbym
> podac dalej :-)))
> W małej ilości wody gotujemy np. gruszkę lub jabłko
Pokrojone? W kostkę, ćwiartki czy starte na tarce?
do takiej leciutkiej
> miękkości a potem wyjmujemy na bok te owocki i na tym "wywarze" robimy budyń
> (bez mleka :-)
Budyń bez mleka to chyba kisiel? :)
Kisiel ze startym jabłkiem owszem, praktykuję i polecam.
--
Pozdrawiam,
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-04 15:49:18
Temat: Re: Ciekawy desrek> Pokrojone? W kostkę, ćwiartki czy starte na tarce?
>
>
pokrojone w kostkę oczywiście
> Budyń bez mleka to chyba kisiel? :)
>
>
Spróbuj czegoś takiego i gwarantuję że kisiel koło tego nawet na półce nie
stał :-)))
Smak budyniu, wygląd kisielu i jeszcze te owocki mnnnnniaaammmmm
pozdrowionka
Sławek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |