Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Czego brakuje wam w płynnych żurkach kupowanych w sklepie ?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Czego brakuje wam w płynnych żurkach kupowanych w sklepie ?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 14


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2007-10-29 13:51:11

Temat: Re: Czego brakuje wam w płynnych żurkach kupowanych w sklepie ?
Od: Krystyna Chiger <k...@h...people.pl> szukaj wiadomości tego autora

moje_serce_jest_jak_pies wrote:

> Pytanie takie jak w temacie zasadniczo.
> A pytam poniewaz jestem technologiem który ma wpływ ogromny na ich
> wytwarzanie i każda wasza opinia jest strasznie cenna dla mnie .

Jak dla mnie żurek ma być samym żurkiem, bez dodatkowych przypraw.
Całą resztę robię sama i nie chcę od producenta żadnych dodatków.
Czyli mogę powiedzieć, że nic mi nie brakuje, a w niektórych mam
nadmiary różnych cudów - takich zwyczajnie nie kupuję.

--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2007-10-29 16:03:19

Temat: Re: Czego brakuje wam w płynnych żurkach kupowanych w sklepie ?
Od: " Juf" <j...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

bib napisał(a):

> Ja widziałem w formie galaretopodobnej w słoiku. (BOMI)
> Nie za dobre, za kwaśne jak na mój gust to to było.

Ja preferuję ciemny, galaretkowaty żur Vortumnus, mam wrażenie, że zawiera
drobiny otrąb,a także podobny marki Rolnik (troszkę gorszy) [oczywiście nie
jestem w żaden sposób związany z tymi firmami], chwalę jako konsument.
Czasem też kupowałem podobny w składzie, ale płynny z osadem w plastykowej
butelce, nie pamiętam producenta, ale chyba ze Śląska lub Zagłębia. I wcale
nie są kwaśne, wręcz przeciwnie, mają łagodny posmak.

Niektórzy uznają mój przepis za herezję, ale "podbijam" żurek
śmietaną/śmietanką rozbitą w mleku. Smakuje mi oraz tym, których karmię.

Co do podkładu/wsadu do żurku, to już kwestia gustu. Ale to chyba nie jest
istotą tego wątku.

j.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2007-10-29 18:57:27

Temat: Re: Czego brakuje wam w płynnych żurkach kupowanych w sklepie ?
Od: "Dorota ***" <d...@W...op.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Pytanie takie jak w temacie zasadniczo.
> A pytam poniewaz jestem technologiem który ma wpływ ogromny na ich
> wytwarzanie i każda wasza opinia jest strasznie cenna dla mnie .
>
Niczego mi nie brakuje w żurku dębickim od Pisarza. W niektórych innych - za
dużo goryczy (są takie jakby gorzkie), a za mało kwasu.

D.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2007-11-09 07:50:01

Temat: Re: Czego brakuje wam w płynnych żurkach kupowanych w sklepie ?
Od: Lila <H...@H...Com> szukaj wiadomości tego autora

moje_serce_jest_jak_pies <m...@o...pl> napisał:
> Pytanie takie jak w temacie zasadniczo.
> A pytam poniewaz jestem technologiem który ma wpływ ogromny na ich
> wytwarzanie i każda wasza opinia jest strasznie cenna dla mnie .

Kupuję tylko płynny żurek, a w zasadzie barszcz biały w szklanej butelce.
Te sprzedawane w butelkach plastikowych zbyt szybko kwaśnieją.

Pozdrowienia,
Lila

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Co mozna zrobic dobrego z mozarella?
Przechowywanie sporej ilości kasztanów
co jecie 1 listopada?
suszenie
Kolacja

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »