« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-18 06:41:45
Temat: Re: Dekoracje z porzeczek ?On Fri, 18 Jul 2003 08:42:30 +0200, Aleksander K?osiewicz
<s...@w...pl> wrote:
>Dawno dawno temu..... kto? podawa? przepis na
>"Dekoracyjne porzeczki" . Mia?y to by? ca?e ki?cie
>porzeczek w jakiej? wytrawnej zalewie do ozdabiania
>pó?misków z w?dlinami na jesienno-zimowo-wiosennym stole
>Czy kto? to pami?ta
>pozdr.Alex
Krycha Chiger, od razu Cie na nia napuszczam ;)
Van Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-18 06:42:30
Temat: Dekoracje z porzeczek ?Dawno dawno temu..... ktoś podawał przepis na
"Dekoracyjne porzeczki" . Miały to być całe kiście
porzeczek w jakiejś wytrawnej zalewie do ozdabiania
półmisków z wędlinami na jesienno-zimowo-wiosennym stole
Czy ktoś to pamięta
pozdr.Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-18 08:34:02
Temat: Re: Dekoracje z porzeczek ?Krysia Thompson wrote:
> Krycha Chiger, od razu Cie na nia napuszczam ;)
To niech leci hurtem - czeresnie tez tak sie robi.
Gruszki i sliwki tez chyba beda lepsze w marynacie z octu winnego.
Marynata do owoców:
1/2 szklanki białego octu winnego,
1 szklanka cukru,
2 lyzki miodu,
3 gozdziki,
1 kawalek cynamonu,
6 ziaren pieprzu,
5 ziaren ziela angielskiego,
1/2 lyzeczki soli.
Czeresniom ogonki obciac do polowy, porzeczkom nic nie obcinac :-)
Ulozyc owoce w sloikach.
Pieprz i ziele angielskie zgniesc, zagotowac wszystkie skladniki
marynaty w 1 szklance wody, zalac owoce, zakrecic, pasteryzowac 5 min.
Przepis nie jest moj, pochodzi z "Lubie gotowac", nr 9/2002
Krycha marynatowa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-18 10:09:22
Temat: Re: Dekoracje z porzeczek ?
Krystyna Chiger napisał(a):
> Krysia Thompson wrote:
>
> > Krycha Chiger, od razu Cie na nia napuszczam ;)
>
> To niech leci hurtem - czeresnie tez tak sie robi.
> Gruszki i sliwki tez chyba beda lepsze w marynacie z octu winnego.
>
> Marynata do owoców:
> 1/2 szklanki białego octu winnego,
> 1 szklanka cukru,
> 2 lyzki miodu,
> 3 gozdziki,
> 1 kawalek cynamonu,
> 6 ziaren pieprzu,
> 5 ziaren ziela angielskiego,
> 1/2 lyzeczki soli.
>
> Czeresniom ogonki obciac do polowy, porzeczkom nic nie obcinac :-)
> Ulozyc owoce w sloikach.
> Pieprz i ziele angielskie zgniesc, zagotowac wszystkie skladniki
> marynaty w 1 szklance wody, zalac owoce, zakrecic, pasteryzowac 5 min.
>
> Przepis nie jest moj, pochodzi z "Lubie gotowac", nr 9/2002
>
> Krycha marynatowa
Musze cos powiedziec.
Zrobilem tak i porzeczka sie rozpaplała...
Co zle zrobilem?
Moze za bardzo dojzale byly
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-18 11:05:01
Temat: Re: Dekoracje z porzeczek ?Maciej wrote:
> Musze cos powiedziec.
> Zrobilem tak i porzeczka sie rozpaplała...
> Co zle zrobilem?
> Moze za bardzo dojzale byly
Może. Może pasteryzowales za dlugo, tzn. zamiast włozyc do wrzatku
na te 5 min. włozyłes do zimnej wody?
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-18 15:36:09
Temat: Odp: Dekoracje z porzeczek ?
Użytkownik Krystyna Chiger <k...@p...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@p...pl...
> Krysia Thompson wrote:
>
> > Krycha Chiger, od razu Cie na nia napuszczam ;)
>
> To niech leci hurtem - czeresnie tez tak sie robi.
> Gruszki i sliwki tez chyba beda lepsze w marynacie z octu winnego.
> Krycha marynatowa
>
> Bingoo!!! ;-)))) o tym myślałem
pozdr.Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |