« poprzedni wątek | następny wątek » |
41. Data: 2009-11-09 15:28:17
Temat: Re: Do winiarzy
> > > A czy konfitury robi sie tylko z wisni? I slyszalas kiedys o takim
> > > skomplikowanym procesie jak suszenie?
> >
> > Co to za proces?Suszy się przecież grzyby?
>
> Wiesz, co to ironia?
No coś Ty,zainteresowanie skomplikowaną technologią.
mirzan
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
42. Data: 2009-11-09 15:52:13
Temat: Re: Do winiarzyOn Mon, 09 Nov 2009 16:28:17 +0100
"mirzan" <l...@o...pl> wrote:
>
> > > > A czy konfitury robi sie tylko z wisni? I slyszalas kiedys o
> > > > takim skomplikowanym procesie jak suszenie?
> > >
> > > Co to za proces?Suszy się przecież grzyby?
> >
> > Wiesz, co to ironia?
>
> No coś Ty,zainteresowanie skomplikowaną technologią.
> mirzan
slowo "skomplikowana" bylo uzyte ironicznie, majac na celu ukazac blad
rozumowania, ze owoc pigwowca dojrzewa pozno, wiec nie mozna go uzyc do
zelowania konfitur z owocos dojrzewajacych wczesniej.
No ale aby to zrozumiec, trzeba wykazac sie jakims poziomem
inteligencji, wiec w sumie nie dziwi mmnie twoja odpowiedz.
--
PRecz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
43. Data: 2009-11-09 16:09:37
Temat: Re: Do winiarzy
"mirzan" <l...@o...pl> wrote in message
news:424e.000002d9.4af7d784@newsgate.onet.pl...
>
> > A czy konfitury robi sie tylko z wisni? I slyszalas kiedys o takim
> > skomplikowanym procesie jak suszenie?
>
> Co to za proces?Suszy się przecież grzyby?
Ha! Może piswze o produkcji suchych win? ;-)
Taki mon_DRY...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
44. Data: 2009-11-09 18:21:08
Temat: Re: Do winiarzy
> > No coś Ty,zainteresowanie skomplikowaną technologią.
> No ale aby to zrozumiec, trzeba wykazac sie jakims poziomem
> inteligencji, wiec w sumie nie dziwi mmnie twoja odpowiedz.
Aha! + wesoły emotikon.
mirzan
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
45. Data: 2009-11-09 18:36:04
Temat: Re: Do winiarzyUżytkownik "dziadek2" <d...@w...vectranet.pl> napisał
> Czyli podziel 100 na pół. Masz 50 g
> Podziel 50 na pół masz 25 g.
> Podziel 25 na pół masz 12,5 g
> Podziel 12,5 g na pół masz 6,25 g.
> Podziel 6,25 g na pół masz 3,125 g
> Po odjęciu od 3,125 g 1/13 masz 3 g.
Rachunkowo nienaganne.
Ale jak podzielić proszek na dwie równe części? (bez wagi oczywiście)
Chociaż może to i nie takie trudne - ci co porcjują kokę pewnie by potrafili
:)
--
pozdrowionka
barbakan
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
46. Data: 2009-11-09 20:33:37
Temat: Re: Do winiarzyOn 2009-11-09 19:36:04 +0100, "barbakan" <b...@p...onet.pl> said:
> Użytkownik "dziadek2" <d...@w...vectranet.pl> napisał
>
>> Czyli podziel 100 na pół. Masz 50 g
>> Podziel 50 na pół masz 25 g.
>> Podziel 25 na pół masz 12,5 g
>> Podziel 12,5 g na pół masz 6,25 g.
>> Podziel 6,25 g na pół masz 3,125 g
>> Po odjęciu od 3,125 g 1/13 masz 3 g.
>
> Rachunkowo nienaganne.
> Ale jak podzielić proszek na dwie równe części? (bez wagi oczywiście)
Bylejaka sklecona z czegokolwiek dzwignia równoramienna, czyli w
zasadzie waga szalkowa. I równoważysz masy, na pół.
--
DJ
PS. przy odpisywaniu na priv usun antyspamowy wpis z adresu
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
47. Data: 2009-11-09 20:46:13
Temat: Re: Do winiarzyDJ wrote:
>
>> Dwa razy go stosowalem
>
> Dwa razy to rochę mało doświadczenia jak na odradzanie, nie uważasz?
jeżeli planuje robić wino jeszcze przez 75 sezonów, to może mało.
moon
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
48. Data: 2009-11-09 21:38:08
Temat: Re: Do winiarzy
"Moon" <m...@y...com> wrote in message
news:hd9tmv$fio$1@news.interia.pl...
> DJ wrote:
> >
> >> Dwa razy go stosowalem
> >
> > Dwa razy to rochę mało doświadczenia jak na odradzanie, nie uważasz?
>
> jeżeli planuje robić wino jeszcze przez 75 sezonów, to może mało.
>
> moon
Przepraszam - to rzeźbienie w GWnie.
http://www.allegro.pl/item798784738_waga_elektronicz
na_100g_0_01g_f_vat_promocja.html#gallery
Kup i ciesz się. Ja mam problemy "wagowe" z głowy.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
49. Data: 2009-11-09 22:13:27
Temat: Re: Do winiarzyUżytkownik "barbakan" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:hd2t43$4eb$1@news.onet.pl...
> Witam,
> kupiłem ostatnio pirosiarczyn sodu w opakowaniu 100g i potrzebuje
> odmierzyć 3g. Dokładność wagi kuchennej pozostawia wiele do życzenia i
> zastanawiam się, jak to zrozbić (bez kupowania nowej wagi). Może macie,
> znacie jakieś sposoby?
Weź wysyp te 100g i podziel na pół.
Otrzymasz 50g -> podziel jeszcze raz na pół.
Będzie 25g -> dalej na pół.
i dalej 12,5g -> 6,25 -> 3,15
Podzielisz 5 razy i masz.
Dla naszych celów dokładność będzie wystarczająca.
--
Maestro
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
50. Data: 2009-11-10 07:10:35
Temat: Re: Do winiarzyOn Mon, 9 Nov 2009, DJ wrote:
> On 2009-11-09 10:29:36 +0100, d...@d...abc.com.pl said:
>>
> Dwa razy to rochę mało doświadczenia jak na odradzanie, nie uważasz?
Będac dzieckiem wystarczyło raz dotknąć gorącego czajnika aby się
przekonać, że nie warto.
D.P.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |