« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-06-03 14:33:19
Temat: Dzisiaj na obiadDzisiaj na obiad mialem:
Barszcz z botwinki
Kaszanka (krazki kaszanki panierowane w jajku i bulce tartej, smazone w
glebokim tluszczu)
mlode ziemniaczki z koperkiem
ogorek malosolny
piwo Schultheiss
truskawki ze smietana
Jaka to piekna pora roku!
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-06-04 02:10:25
Temat: Re: Dzisiaj na obiadgeeeee...... pomysl ile calori , tluszczu i cholesterolu wdusiles w siebie
:-)))))
Wladyslaw Los wrote:
> Dzisiaj na obiad mialem:
> Barszcz z botwinki
>
> Kaszanka (krazki kaszanki panierowane w jajku i bulce tartej, smazone w
> glebokim tluszczu)
> mlode ziemniaczki z koperkiem
> ogorek malosolny
> piwo Schultheiss
>
> truskawki ze smietana
>
> Jaka to piekna pora roku!
>
> Wladyslaw
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-04 06:28:42
Temat: Dzisiaj na kolacje (bylo Re: Dzisiaj na obiad)mjedski <m...@h...net> wrote:
> geeeee...... pomysl ile calori , tluszczu i cholesterolu wdusiles w siebie
> :-)))))
Niczego w siebie nie wduszalem. Byla to sama przyjemnosc.
Kalorie spale.
Cholesterol to przesad. Zreszta nikt jeszcze w mojej rodzinie, jak
daleko pamiecia siegnac, nie mial klopotow z sercem.
Na kolacje za to zjadlem
Melona
Duszone nereczki cielece z kartofelkami.
Winko rozowe, dobrze schlodzone
Salate mieszana
Dzisiaj robie porkolt cielecy.
Nie bojcie sie o mnie. Ja tak tylko w weekendy.
Wladyslaw
>
> Wladyslaw Los wrote:
>
> > Dzisiaj na obiad mialem:
> > Barszcz z botwinki
> >
> > Kaszanka (krazki kaszanki panierowane w jajku i bulce tartej, smazone w
> > glebokim tluszczu)
> > mlode ziemniaczki z koperkiem
> > ogorek malosolny
> > piwo Schultheiss
> >
> > truskawki ze smietana
> >
> > Jaka to piekna pora roku!
> >
> > Wladyslaw
> >
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-05 10:05:49
Temat: Re: Dzisiaj na kolacje (bylo Re: Dzisiaj na obiad)Proszę więcej nie. Bez takich wypisów z Menu. Aż mnie skręca z głodu :-((
Wladyslaw Los wrote:
> mjedski <m...@h...net> wrote:
>
> > geeeee...... pomysl ile calori , tluszczu i cholesterolu wdusiles w siebie
> > :-)))))
>
> Niczego w siebie nie wduszalem. Byla to sama przyjemnosc.
> Kalorie spale.
> Cholesterol to przesad. Zreszta nikt jeszcze w mojej rodzinie, jak
> daleko pamiecia siegnac, nie mial klopotow z sercem.
>
> Na kolacje za to zjadlem
> Melona
> Duszone nereczki cielece z kartofelkami.
> Winko rozowe, dobrze schlodzone
> Salate mieszana
>
> Dzisiaj robie porkolt cielecy.
>
> Nie bojcie sie o mnie. Ja tak tylko w weekendy.
>
> Wladyslaw
> >
> > Wladyslaw Los wrote:
> >
> > > Dzisiaj na obiad mialem:
> > > Barszcz z botwinki
> > >
> > > Kaszanka (krazki kaszanki panierowane w jajku i bulce tartej, smazone w
> > > glebokim tluszczu)
> > > mlode ziemniaczki z koperkiem
> > > ogorek malosolny
> > > piwo Schultheiss
> > >
> > > truskawki ze smietana
> > >
> > > Jaka to piekna pora roku!
> > >
> > > Wladyslaw
> > >
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-05 10:57:10
Temat: Re: Dzisiaj na obiadUżytkownik mjedski <m...@h...net> w wiadomooci do grup dyskusyjnych
napisał:73629109AAB6F699.B6DF55E095E371BC.390865FE53
6...@l...airnews.net...
> geeeee...... pomysl ile calori , tluszczu i cholesterolu wdusiles w siebie
> :-)))))
A kysz! Zgin, przepadnij silo nieczysta!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-05 13:24:27
Temat: Odp: Dzisiaj na obiadPopieram
--
------------------------------------
pozdrowienia
Leszek Pawlisz, Krakow
l...@p...pl
501 69 55 86
------------------------------------
...czlowiek zyje po to, by jesc...
------------------------------------
Użytkownik Jader <j...@p...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:8hg13e$5rc$...@f...man.torun.pl...
> Użytkownik mjedski <m...@h...net> w wiadomooci do grup dyskusyjnych
>
napisał:73629109AAB6F699.B6DF55E095E371BC.390865FE53
6...@l...airnews.net...
> > geeeee...... pomysl ile calori , tluszczu i cholesterolu wdusiles w
siebie
> > :-)))))
>
> A kysz! Zgin, przepadnij silo nieczysta!
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-05 15:59:54
Temat: Re: Dzisiaj na obiad
Użytkownik Wladyslaw Los <w...@t...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:1ebnryv.l03yhtl2ggiyN%w...@t...com.pl...
> Dzisiaj na obiad mialem:
> Barszcz z botwinki
i tu mam pytanie: widze ja w sklepie botwinke... (zupki w zyciu bie
robilam,...)tylko ona jakas taka zgnieciona, padnieta, szaro bura.... nadaje
sie toto na zupke???? I ile jej potrzeba? (na 2 , a wlasciwie 3 osoby, bo
jedna z tych dwoch je jak za dwie) )
>
> Kaszanka (krazki kaszanki panierowane w jajku i bulce tartej, smazone w
> glebokim tluszczu)
tej metody nie probowalam...
> mlode ziemniaczki z koperkiem
heh, jak widze po nastepnym poscie, to jest hit chyba na kazdym stole :))))
> ogorek malosolny
> piwo Schultheiss
>
> truskawki ze smietana
nic dodac, nic ujac......
A ja dzis do mielonych (i ziemniaczkow z koperkiem:) zrobilam surowke z
ogorkow, ale swiezych, Polalam je delikatnie przygotowanym wczoraj
tsatsikiem (czy jak to sie odmienia....) - bylo bossskie.....
>
> Jaka to piekna pora roku!
>
> Wladyslaw
>
tia......
--
--
peace,
fire
Anna
m...@h...com
a...@r...fm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-06 07:02:55
Temat: Re: Dzisiaj na obiad
> > Kaszanka (krazki kaszanki panierowane w jajku i bulce tartej, smazone w
> > glebokim tluszczu)
>
> tej metody nie probowalam...
a ja po przeczytaniu tego listu natychmiast chwycilem za telefon i
ftependy (czyt. fonetycznie) zabieram sie za telefonowanie do zonki.
mowie zrob na obiad.... no i przyjezdzam po pracy a zonka we lzach. bo
watrobka w talarkach byla tylko po ukrojeniu. potem optoczona w
poleconych specyfikach rozpadla sie w drobny mak. co robic, co robic,
zeby sie nie rozlatywala????
deedo
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-06 08:28:19
Temat: Re: Dzisiaj na obiadNa dwie osoby to chyba jeden pęczek wystarczy, ale to będzie po jednym
talerzu.
Ja na pięc osób (w tym trzy małoletnie) kupuję trzy pęczki jeśli są duże, a
jak chudziutkie to i cztery... Inna sprawa że my lubimy taką bardzo gęstą
botwinkę z kupą liści w środku...
Pozdrawiam
--
Ania K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-06 18:34:55
Temat: Re: Dzisiaj na obiadTomek Barczak <T...@a...com.pl> wrote:
> > > Kaszanka (krazki kaszanki panierowane w jajku i bulce tartej, smazone w
> > > glebokim tluszczu)
> >
> > tej metody nie probowalam...
>
> a ja po przeczytaniu tego listu natychmiast chwycilem za telefon i
> ftependy (czyt. fonetycznie) zabieram sie za telefonowanie do zonki.
> mowie zrob na obiad.... no i przyjezdzam po pracy a zonka we lzach. bo
> watrobka w talarkach byla tylko po ukrojeniu. potem optoczona w
> poleconych specyfikach rozpadla sie w drobny mak. co robic, co robic,
> zeby sie nie rozlatywala????
> deedo
Mysle, ze trzeba dobrac odpowiednia kaszanke. To moze byc trudne, bo
niestety kultura wedliniarska u nas upadla i nigdy nie wiadomo co sie
dostanie. Kaszanka, ktorej uzylem byla we flaku, dosyc cienka. Z niej
tnie sie grube plastry, starannie obtacza najpierw w rozbitym jajku,
potem w bulce. Smazy na patelni, podobnoie jak sznycel wiedenski, w
duzej ilosci tluszu -- tak na palec, prawi, zeby plywalo. Pomysl na taka
kaszanke przywiozlem z Austrii, gdzie podobna dali w w jednej
restauracji w Krems.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |