Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Gofry po raz n-ty

Grupy

Szukaj w grupach

 

Gofry po raz n-ty

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 11


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2006-05-30 13:28:46

Temat: Re: Gofry po raz n-ty
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Ka5ka_" <a...@-...pl> wrote in message
news:e5hh81$ovn$1@nemesis.news.tpi.pl...
Panslavista napisał(a):
> Proponuję gofry, które nie "więdną":
>
> 50 dag maki ziemniaczanej
> 35 dag cukru
> 25 dag margaryny (lepsze i zdrowsze masło)
> 6 jajek
> paczka cukry wanilinowego (lepsza i zdrowsza laska wanilii, drobniutko
> posiekana)
> szczypta soli.
>
> Składniki utrzeć lub zmiksować - po kwandransie wypiekać gofry. Można
> wziąć na biwak i dopiero tam nakładać dżem czy śmietanę...
>

Mam głupie pytanie: Czy te składniki wrzucać "byle jak" i można ucierać
"jak popadnie", czy tak, jak to robiła moja mama w innym przepisie:
Najpierw ubijała pianę z białek, potem dodawała cukier, po rozpuszczeniu
cukru dodawała żółtka,mieszała dokładnie, następnie dodawała mleko, mąkę
i proszek do pieczenia, oraz rozpuszczoną margarynę albo masło. Te gofry
z przepisu mamy są bardzo smaczne, jednak szybko więdną i chciałabym
spróbować czegoś innego :)

Pianę zawsze daje się na końcu. Proponuję zmiksowac osobno składniki poza
białkami i solą następnie ubić pianę z tą szczyptą soli i delikatnie
wymieszać...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Smaczne i błyskawiczne, choć nie tanie.
Grzyb - co mi urosło
uprawa ziół w domu - wymiana informacji
ciasto drozdzowe n ie wyszlo:(
Ciemny chleb (poprzedni nie dotarl)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »