Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Gryczane bliny "Kuchnia Bozenki" :o)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Gryczane bliny "Kuchnia Bozenki" :o)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-08-08 11:18:04

Temat: Gryczane bliny "Kuchnia Bozenki" :o)
Od: "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

Pieknie, juz drugi dzien lezy polaczenie akademika z uczelnia i ze swiatem
przy okazji tez :o(((, znow bede miala mnostwo postow do nadrobienia, a z
drugiej strony na grupie sie pojawi mnostwo moich postow :o). Niech juz
wreszcie zacznie dzialac... Ale co tam wklepywac moge, a kiedys tam w koncu
bede mogla wyslac :o)

Jola L-L kiedys sie pytala o bliny gryczane na drozdzach, wiec mam przepis,
mam nadzieje, ze o te bliny chodzilo.

Potrzeba:
1szklanka gryczanej maki
1 szkl. zwyklej
20 gr drozdzy
2-3 szkl. mleka lub wody
2 zoltka
50 gr masla
cukier i sol

Do zwyklej maki wlewamy cieple mleko, dodajemy roztarte z cukrem drozdze i
zostawiamy aby lekko uroslo.
Gdy juz urosnie, mieszamy dobrze, dodajemy make gryczana, utarte z sola
zoltka i cieple mleko z maslem, musimy dobrze wymieszac i zostawic do
wyrosniecia.
Po wyrosnieciu zostaje tylko usmazyc ;o)


Bozenka z Wilna :o)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-08-08 22:51:19

Temat: Re: Gryczane bliny "Kuchnia Bozenki" :o)
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Bozena <b...@s...pw.edu.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9krlhq$50i$...@j...coi.pw.edu.pl...

> Jola L-L kiedys sie pytala o bliny gryczane na drozdzach, wiec mam
przepis,
> mam nadzieje, ze o te bliny chodzilo.
>...
> Potrzeba:
> 1szklanka gryczanej maki
> Bozenka z Wilna :o)

Bozenko, jestes wspaniala,
dzieki ze pamietalas, bede testowac :)))

Jola L-L




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-09 13:20:10

Temat: Re: Gryczane bliny "Kuchnia Bozenki" :o)
Od: "Slavek Siegmund" <s...@s...com> szukaj wiadomości tego autora

Nie zapomnij o kawiorze do blinow.

pozdrawiam,

Slav

"Jola L-L" <j...@i...pl> wrote in message
news:9ksg44$97n$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik Bozena <b...@s...pw.edu.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:9krlhq$50i$...@j...coi.pw.edu.pl...
>
> > Jola L-L kiedys sie pytala o bliny gryczane na drozdzach, wiec mam
> przepis,
> > mam nadzieje, ze o te bliny chodzilo.
> >...
> > Potrzeba:
> > 1szklanka gryczanej maki
> > Bozenka z Wilna :o)
>
> Bozenko, jestes wspaniala,
> dzieki ze pamietalas, bede testowac :)))
>
> Jola
L-L
>
>
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-09 13:49:05

Temat: Re: Gryczane bliny "Kuchnia Bozenki" :o)
Od: "Iwona Malek" <i...@c...at> szukaj wiadomości tego autora

a ja mam pytanie czy bliny mozna robic bez maki gryczanej, takowej tutaj
bowiem nie uswiadczysz

Kaczucha

Użytkownik "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
news:9krlhq$50i$2@julia.coi.pw.edu.pl...
> Pieknie, juz drugi dzien lezy polaczenie akademika z uczelnia i ze swiatem
> przy okazji tez :o(((, znow bede miala mnostwo postow do nadrobienia, a z
> drugiej strony na grupie sie pojawi mnostwo moich postow :o). Niech juz
> wreszcie zacznie dzialac... Ale co tam wklepywac moge, a kiedys tam w
koncu
> bede mogla wyslac :o)
>
> Jola L-L kiedys sie pytala o bliny gryczane na drozdzach, wiec mam
przepis,
> mam nadzieje, ze o te bliny chodzilo.
>
> Potrzeba:
> 1szklanka gryczanej maki
> 1 szkl. zwyklej
> 20 gr drozdzy
> 2-3 szkl. mleka lub wody
> 2 zoltka
> 50 gr masla
> cukier i sol
>
> Do zwyklej maki wlewamy cieple mleko, dodajemy roztarte z cukrem drozdze i
> zostawiamy aby lekko uroslo.
> Gdy juz urosnie, mieszamy dobrze, dodajemy make gryczana, utarte z sola
> zoltka i cieple mleko z maslem, musimy dobrze wymieszac i zostawic do
> wyrosniecia.
> Po wyrosnieciu zostaje tylko usmazyc ;o)
>
>
> Bozenka z Wilna :o)
>
> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
> ICQ 81838200
> http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
>
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-09 16:52:22

Temat: Re: Gryczane bliny "Kuchnia Bozenki" :o)
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Iwona Malek" <i...@c...at> napisał w wiadomości
news:lxwc7.123757$U27.3726917@news.chello.at...
> a ja mam pytanie czy bliny mozna robic bez maki gryczanej, takowej tutaj
> bowiem nie uswiadczysz

Wysłać Ci paczką?
A jest kasza gryczana? Jeśli tak, to można ją zemleć w młynku do kawy
(najlepiej żarnowym, ale taki z nożykim też sobie da radę).

--
Konrad J. Brywczyński No use to complain
b...@w...pdi.net If you're caught out in the rain
www.kjb.w.pl Your mother's quite insane
UIN:27412398 Cat food cat food cat food again

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-09 18:20:48

Temat: Re: Gryczane bliny "Kuchnia Bozenki" :o)
Od: "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

> a ja mam pytanie czy bliny mozna robic bez maki gryczanej, takowej tutaj
> bowiem nie uswiadczysz
>
> Kaczucha

Mozna, tylko przed smazeniem trzeba do ciasta dodac ubite bialka i
delikatnie wymieszac.

--
Bozenka z Wilna :o)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Zupa z kluseczkami "Kuchnia Bozenki" :o)
Sos z kurek...
Wędzona polędwica/schab
Jak wyobrazacie sobie Wladyslawa?
Tragiczny przeplyw...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »