| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2007-10-01 07:25:51
Temat: Re: Jak odtłuścić zupę?On Mon, 01 Oct 2007 08:22:13 +0200, BBjk <b...@q...pl>
wrote:
>Jacek Ostaszewski pisze:
>
>> Skoro walnąłeś kura do gara to wiedziałeś, że wyjdzie bulion czy rosół.
>> Teraz - cierp ciało. Oka tłuszczu z ciepłego też mogłeś pracowicie zdjąć.
>> Chudy rosół... oddaj psu, sam zjedz niezdrowy ale smaczny, chollerka się
>> wzruszyłem...
>
>Rosołem?
>Przed gotowaniem odkrawam tłuste kawałki z mięsa, wtedy rosół jest
>esencjonalny, a tłuszczu na nim całkiem niewiele.
>To tłuste daję właśnie psu do jego zupy.
Patrzaj pani, ja tak samo robie.....a w desperacji to sciagam
wierzch z ustalego bulionu plaska duza lyzka, zeby jak najwiecej
z wierzchu i jak najmniej spod spodu
trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2007-10-01 07:43:28
Temat: Re: Jak odtłu?cić zupę?Krysia Thompson pisze:
> Patrzaj pani, ja tak samo robie.....a w desperacji to sciagam
> wierzch z ustalego bulionu plaska duza lyzka, zeby jak najwiecej
> z wierzchu i jak najmniej spod spodu
Jak już całkiem zdesperowana, to można podmrozić i cały tłuszcz
powydłubywać.
--
BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2007-10-01 07:56:51
Temat: Re: Jak odtłu?cić zupę?
"BBjk" <b...@q...pl> wrote in message
news:fdq8c5$jk0$1@inews.gazeta.pl...
> Krysia Thompson pisze:
>
> > Patrzaj pani, ja tak samo robie.....a w desperacji to sciagam
> > wierzch z ustalego bulionu plaska duza lyzka, zeby jak najwiecej
> > z wierzchu i jak najmniej spod spodu
>
> Jak już całkiem zdesperowana, to można podmrozić i cały tłuszcz
> powydłubywać.
> --
> BBjk
Bokiem rolki papieru toaletowego dotknąć tłuszczu - wessie z mlaskaniem.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2007-10-01 08:04:08
Temat: Re: Jak odtłu?cić zupę?On Mon, 01 Oct 2007 09:43:28 +0200, BBjk <b...@q...pl>
wrote:
>Krysia Thompson pisze:
>
>> Patrzaj pani, ja tak samo robie.....a w desperacji to sciagam
>> wierzch z ustalego bulionu plaska duza lyzka, zeby jak najwiecej
>> z wierzchu i jak najmniej spod spodu
>
>Jak już całkiem zdesperowana, to można podmrozić i cały tłuszcz
>powydłubywać.
a to jest wtedy desperacja z doddatkiem czasowym :))
trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2007-10-01 08:11:57
Temat: Re: Jak odtłu?cić zupę?Krysia Thompson pisze:
> a to jest wtedy desperacja z doddatkiem czasowym :))
Desperacja jak szczęśliwy, czasu nie liczy!
Ani innych aktywów.
--
Bbjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2007-10-01 12:12:04
Temat: Re: Jak odtłuścić zupę?czeremcha pisze:
> Alek <alek67@PRECZ_ZE_SPAMEM.poczta.onet.pl> napisał(a):
>
>> Jest jakiś sposób na odtłuszczenie zupy bez
>> schładzania?
>
> Jest. Kłaść delikatnie na powierzchni zupy ręcznik papierowy i szybko go
> zdejmować - tłuszcz wsiąka w papier. Kilka powtórzeń i wywar odtłuszczony.
> Wypraktykowano niejednokrotnie przy przygotowywaniu galarety z nóżek.
Profanacja :D
Kanapka ze smalcem, który się tworzy na galarecie, to jest coś. :)
Ania
--
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
******* www.madej.master.pl ***** http://aniapelc.blox.pl/html *********
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2007-10-01 12:22:14
Temat: Re: Jak odtłuścić zupę?
"@nn" <a...@g...pl> wrote in message
news:fdqo5g$n7d$1@inews.gazeta.pl...
> czeremcha pisze:
> > Alek <alek67@PRECZ_ZE_SPAMEM.poczta.onet.pl> napisał(a):
> >
> >> Jest jakiś sposób na odtłuszczenie zupy bez
> >> schładzania?
> >
> > Jest. Kłaść delikatnie na powierzchni zupy ręcznik papierowy i szybko go
> > zdejmować - tłuszcz wsiąka w papier. Kilka powtórzeń i wywar
odtłuszczony.
> > Wypraktykowano niejednokrotnie przy przygotowywaniu galarety z nóżek.
>
> Profanacja :D
> Kanapka ze smalcem, który się tworzy na galarecie, to jest coś. :)
> Ania
Właśnie. Albo dodanie do sosu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |