| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-03-11 06:49:59
Temat: Re: Jak sklarowac porterowke?Tomek wrote:
> Spirytus ze sklepu? Tomek
No tak!!! A skad jeszcze mozna wziasc spirytus?
Ze stadionu X-lecia? ;)
--
pozdrawiam
barney
Masz wieksza szanse wygrac na loterii jesli kupisz los - Forrest Gump
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-03-11 08:07:10
Temat: Re: Jak sklarowac porterowke?
Użytkownik "barney" <"barney[WON]"@adres.pl> napisał w wiadomości
news:d0ppa3$25d$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Ale pije sie swietnie, probowalem kilku modyfikacji (z piwem + porter, z
> kawa i jeszcze jakies)
Jak się robi tą z kawą?
Rozpuszcza się kawę rozpuszczalną w podgrzanym porterze po prostu?
I ile tej kawy?
Sowa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-11 09:03:26
Temat: Re: Jak sklarowac porterowke?Dnia 10 Mar 2005 16:13:10 GMT, Waćpanna lub Waćpan *Trociu*, w wiadomości
news:<news:slrnd30sp7.9n7.trociu@autonom.ict.pwr.wro
c.pl> zawarł, co
następuje:
> Przepraszam ale wlasnie odezwaala sie dusza studencka - na tydzien do sloika??
> U nas dluzej niz 3 godzinki nie ustala po zrobieniu.
>
> A co do cukru - to glownie waniliowy
> Z kawa bede musial sprobowac
Nasza dusza studencka bierze pół litra spirytusu, pół litra portera, pół
litra karmi i cukier waniliowy. Robi się to dzień przed imprezą, solennie
nie podpijając. Nazwę ma wdzięczną - kukułka, bo smakuje jak cukierki
kukułki :)
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-11 09:34:18
Temat: Re: Jak sklarowac porterowke?On 2005-03-11, Tatiana wrote:
> Dnia 10 Mar 2005 16:13:10 GMT, Waćpanna lub Waćpan *Trociu*, w wiadomości
> news:<news:slrnd30sp7.9n7.trociu@autonom.ict.pwr.wro
c.pl> zawarł, co
> następuje:
>
>> Przepraszam ale wlasnie odezwaala sie dusza studencka - na tydzien do sloika??
>> U nas dluzej niz 3 godzinki nie ustala po zrobieniu.
>>
> Nasza dusza studencka bierze pół litra spirytusu, pół litra portera, pół
> litra karmi i cukier waniliowy. Robi się to dzień przed imprezą, solennie
> nie podpijając. Nazwę ma wdzięczną - kukułka, bo smakuje jak cukierki
> kukułki :)
Ehhh kukulki.
W wydaniu miedzynarodowym:
- Budapeszt -> Kuku-drink
- Serbia/Slowenia -> black shit from Poland
:)
--
Plain-text over all!!!
/**********/
write me : trociu@autonom ict pwr wroc pl
search me : gg: 1382729
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-11 09:47:26
Temat: Re: Jak sklarowac porterowke?Sowa wrote:
> Jak się robi tą z kawą?
Z kawa to robi sie tak:
0,5l spirytusu
2 portery (dawalem chyba 2x 0,33)
Troche suszonych sliwek (tak z pol szklanki)
pol sloika miodu
kawa mielona 4 lyzeczki (czubate)
Sliwki sie drobno sieka i wrzuca razem z kawa do spirytusu na jakies 2
tyg. czestto wstrzasajac.
Potem filtruje, dodaje portera z rozpuszczonym miodem i rozlewam do
butelek. No i klasycznie jak ktos ma cierpliwosc to powinno postac kilka
miesiecy.
--
pozdrawiam
barney
Masz wieksza szanse wygrac na loterii jesli kupisz los - Forrest Gump
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-11 09:48:48
Temat: Re: Jak sklarowac porterowke?barney wrote:
> pol sloika miodu
Pol malego sloika czyli pewnie ze 100g miodu.
--
pozdrawiam
barney
Masz wieksza szanse wygrac na loterii jesli kupisz los - Forrest Gump
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-11 09:59:04
Temat: Re: Jak sklarowac porterowke?
Użytkownik "barney" <"barney[WON]"@adres.pl> napisał w wiadomości
news:d0rpnp$ngq$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Sowa wrote:
>
>> Jak się robi tą z kawą?
>
> Z kawa to robi sie tak:
> 0,5l spirytusu
> 2 portery (dawalem chyba 2x 0,33)
> Troche suszonych sliwek (tak z pol szklanki)
> pol sloika miodu
> kawa mielona 4 lyzeczki (czubate)
>
> Sliwki sie drobno sieka i wrzuca razem z kawa do spirytusu na jakies 2
> tyg. czestto wstrzasajac.
> Potem filtruje, dodaje portera z rozpuszczonym miodem i rozlewam do
> butelek. No i klasycznie jak ktos ma cierpliwosc to powinno postac kilka
> miesiecy.
Extra!
Dzięki wielkie.
Sowa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |