Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak sklarowac porterowke?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jak sklarowac porterowke?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-03-11 06:49:59

Temat: Re: Jak sklarowac porterowke?
Od: barney <"barney[WON]"@adres.pl> szukaj wiadomości tego autora

Tomek wrote:

> Spirytus ze sklepu? Tomek

No tak!!! A skad jeszcze mozna wziasc spirytus?
Ze stadionu X-lecia? ;)


--
pozdrawiam
barney

Masz wieksza szanse wygrac na loterii jesli kupisz los - Forrest Gump

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-03-11 08:07:10

Temat: Re: Jak sklarowac porterowke?
Od: "Sowa" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "barney" <"barney[WON]"@adres.pl> napisał w wiadomości
news:d0ppa3$25d$1@atlantis.news.tpi.pl...

> Ale pije sie swietnie, probowalem kilku modyfikacji (z piwem + porter, z
> kawa i jeszcze jakies)

Jak się robi tą z kawą?
Rozpuszcza się kawę rozpuszczalną w podgrzanym porterze po prostu?
I ile tej kawy?

Sowa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-11 09:03:26

Temat: Re: Jak sklarowac porterowke?
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 10 Mar 2005 16:13:10 GMT, Waćpanna lub Waćpan *Trociu*, w wiadomości
news:<news:slrnd30sp7.9n7.trociu@autonom.ict.pwr.wro
c.pl> zawarł, co
następuje:

> Przepraszam ale wlasnie odezwaala sie dusza studencka - na tydzien do sloika??
> U nas dluzej niz 3 godzinki nie ustala po zrobieniu.
>
> A co do cukru - to glownie waniliowy
> Z kawa bede musial sprobowac

Nasza dusza studencka bierze pół litra spirytusu, pół litra portera, pół
litra karmi i cukier waniliowy. Robi się to dzień przed imprezą, solennie
nie podpijając. Nazwę ma wdzięczną - kukułka, bo smakuje jak cukierki
kukułki :)
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-11 09:34:18

Temat: Re: Jak sklarowac porterowke?
Od: Trociu <t...@a...ict.pwr.wroc.pl> szukaj wiadomości tego autora

On 2005-03-11, Tatiana wrote:
> Dnia 10 Mar 2005 16:13:10 GMT, Waćpanna lub Waćpan *Trociu*, w wiadomości
> news:<news:slrnd30sp7.9n7.trociu@autonom.ict.pwr.wro
c.pl> zawarł, co
> następuje:
>
>> Przepraszam ale wlasnie odezwaala sie dusza studencka - na tydzien do sloika??
>> U nas dluzej niz 3 godzinki nie ustala po zrobieniu.
>>
> Nasza dusza studencka bierze pół litra spirytusu, pół litra portera, pół
> litra karmi i cukier waniliowy. Robi się to dzień przed imprezą, solennie
> nie podpijając. Nazwę ma wdzięczną - kukułka, bo smakuje jak cukierki
> kukułki :)

Ehhh kukulki.
W wydaniu miedzynarodowym:
- Budapeszt -> Kuku-drink
- Serbia/Slowenia -> black shit from Poland

:)

--
Plain-text over all!!!
/**********/
write me : trociu@autonom ict pwr wroc pl
search me : gg: 1382729

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-11 09:47:26

Temat: Re: Jak sklarowac porterowke?
Od: barney <"barney[WON]"@adres.pl> szukaj wiadomości tego autora

Sowa wrote:

> Jak się robi tą z kawą?

Z kawa to robi sie tak:
0,5l spirytusu
2 portery (dawalem chyba 2x 0,33)
Troche suszonych sliwek (tak z pol szklanki)
pol sloika miodu
kawa mielona 4 lyzeczki (czubate)

Sliwki sie drobno sieka i wrzuca razem z kawa do spirytusu na jakies 2
tyg. czestto wstrzasajac.
Potem filtruje, dodaje portera z rozpuszczonym miodem i rozlewam do
butelek. No i klasycznie jak ktos ma cierpliwosc to powinno postac kilka
miesiecy.

--
pozdrawiam
barney

Masz wieksza szanse wygrac na loterii jesli kupisz los - Forrest Gump

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-11 09:48:48

Temat: Re: Jak sklarowac porterowke?
Od: barney <"barney[WON]"@adres.pl> szukaj wiadomości tego autora

barney wrote:

> pol sloika miodu

Pol malego sloika czyli pewnie ze 100g miodu.

--
pozdrawiam
barney

Masz wieksza szanse wygrac na loterii jesli kupisz los - Forrest Gump

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-11 09:59:04

Temat: Re: Jak sklarowac porterowke?
Od: "Sowa" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "barney" <"barney[WON]"@adres.pl> napisał w wiadomości
news:d0rpnp$ngq$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Sowa wrote:
>
>> Jak się robi tą z kawą?
>
> Z kawa to robi sie tak:
> 0,5l spirytusu
> 2 portery (dawalem chyba 2x 0,33)
> Troche suszonych sliwek (tak z pol szklanki)
> pol sloika miodu
> kawa mielona 4 lyzeczki (czubate)
>
> Sliwki sie drobno sieka i wrzuca razem z kawa do spirytusu na jakies 2
> tyg. czestto wstrzasajac.
> Potem filtruje, dodaje portera z rozpuszczonym miodem i rozlewam do
> butelek. No i klasycznie jak ktos ma cierpliwosc to powinno postac kilka
> miesiecy.

Extra!
Dzięki wielkie.
Sowa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

zmywarka Electrolux ESF 4150
jak uniknąć puszenia?
Witam...może nowa wersja ziemniaków(może było-to przepraszam)
co i jak na parze?
naczynia żaroodporne

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »