Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak to jest z kruchym ciastem?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jak to jest z kruchym ciastem?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-09-18 07:47:13

Temat: Re: Jak to jest z kruchym ciastem?
Od: "Lilla" <l...@b...lublin.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Lilla" <l...@b...lublin.pl> napisała:
> Iwona napisala wyraznie, ze uzywa 4 szkl., czyli ok. 70 dag maki
> i caly proszek do pieczenia jest jak najbardziej odpowiedni na taka
> ilosc maki.

Przeczytalam post Kasi, ktora slusznie zwrocila uwage, ze do ciasta
kruchego nie dodaje sie proszku do pieczenia, a wiec nie mozna
oczekiwac, ze ciasto wyrosnie.
Z proszkiem to juz bedzie ciasto polkruche, ktore szczerze mowiac
bardziej mi odpowiada smakowo niz ciasto kruche.

Pozdrawiam
Lilla

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-09-18 09:03:13

Temat: Re: Jak to jest z kruchym ciastem?
Od: "Mariusz \(Maniek\) Milobedzki" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Czy w cukierni uzywacie innych miarek niz standardowa szklanka? ;-)
oczywiscie, ze innych - precyzyjnej wagi i tylko dlatego nasze ciasto od
pierwszego dnia dzialalnosci do dzisiaj (pol roku) dzien w dzien jest takie
samo :)

> A przepis oczywiscie mozesz podac, sprawdzimy, czy jest naprawde
sorki jutro zapomnialem o tym :(



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Co to wlasciwie jest cappucino?
schabowy z kurkami
niedzielny Makłowicz
kukurydza a gril
Siwiejące ziemniaki ??

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »