Senior.pl - aktywni w każdym wieku

Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak zamrazac warzywa?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jak zamrazac warzywa?

Ilość wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »


1. Data: 2000-07-05 12:07:49

Temat: Jak zamrazac warzywa?
Od: "IzaQ" <i...@s...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,
jestem wierna czytelniczka Waszej listy.
Mam nadzieje ze znajde tu odpowiedz na nurtujace mnie pytanie.
Otoz, niedawno kupilam sobie lodowke z duzym zamrazalnikiem i chcialbym
zamrozic rozne sezonowe warzywa na zime (fasolke, groszek, kukurydze i co
sie da)
I tu pojawia sie problem.
Czy nalezy cos wczesniej z nimi zrobic?? Podgotowac??Zblanszowac??
Czy tylko umyc, wysuszyc i wrzucic do zamrazalnika?
Licze na Wasze rady,

Pozdrawiam,
Iza



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-07-05 12:18:33

Temat: Re: Jak zamrazac warzywa?
Od: "Agnieszka" <a...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Mozna tylko umyc wysuszyc i zamrozic i pamietac, ze cos takiego mamy w
lodowce. Po rozmrozeniu smakuje jak nowe :-)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-07-05 12:51:24

Temat: Re: Jak zamrazac warzywa?
Od: "M.W." <t...@f...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Agnieszka napisał(a) w wiadomości: <8jv93t$1g51$1@news.ipartners.pl>...
>Mozna tylko umyc wysuszyc i zamrozic i pamietac, ze cos takiego mamy w
>lodowce. Po rozmrozeniu smakuje jak nowe :-)


Nie calkiem :-)

Kalafiory, fasolke szparagowa, papryke KONIECZNIE trzeba blanszowac - czyli
obgotowac. jak sie tego nie zrobi to zamiast rozkoszy podniebienia bedzie
meka :-)

Brukselke, pomidory, wisnie, sliwki, pozeczki mozna mrozic bez niczego

Zielonego groszku nie mrozilem

Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-07-06 08:16:21

Temat: Re: Jak zamrazac warzywa?
Od: Marcin Szolajski <m...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

A BóB czy BóB można mrozić bez obgotowywania?

Pozdro

Marcin

"M.W." wrote:
>
> Agnieszka napisał(a) w wiadomości: <8jv93t$1g51$1@news.ipartners.pl>...
> >Mozna tylko umyc wysuszyc i zamrozic i pamietac, ze cos takiego mamy w
> >lodowce. Po rozmrozeniu smakuje jak nowe :-)
>
> Nie calkiem :-)
>
> Kalafiory, fasolke szparagowa, papryke KONIECZNIE trzeba blanszowac - czyli
> obgotowac. jak sie tego nie zrobi to zamiast rozkoszy podniebienia bedzie
> meka :-)
>
> Brukselke, pomidory, wisnie, sliwki, pozeczki mozna mrozic bez niczego
>
> Zielonego groszku nie mrozilem
>
> Marek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-07-06 10:07:51

Temat: Re: Jak zamrazac warzywa?
Od: "Dana" <d...@n...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Marcin Szolajski <m...@g...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@g...pl...
> A BóB czy BóB można mrozić bez obgotowywania?
>

Mozna bob zamrazac bez obgotowywania. Zajrzyj na moja tabele mrozonek
http://www.kuchnia.com.pl/DiD/mrozonki.html )

--
DanaB
http://www.kuchnia.com.pl
Och, gdyby tak ktos chcial jesc to co ugotuje...



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-07-08 10:08:23

Temat: Re: Jak zamrazac warzywa?
Od: "Przemyslaw" <p...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "IzaQ" <i...@s...com.pl> napisał w wiadomości
news:8jv8jv$1dl$1@korweta.task.gda.pl...
> Witam,
> jestem wierna czytelniczka Waszej listy.
> Mam nadzieje ze znajde tu odpowiedz na nurtujace mnie pytanie.
> Otoz, niedawno kupilam sobie lodowke z duzym zamrazalnikiem i chcialbym
> zamrozic rozne sezonowe warzywa na zime (fasolke, groszek, kukurydze i co
> sie da)
> I tu pojawia sie problem.
> Czy nalezy cos wczesniej z nimi zrobic?? Podgotowac??Zblanszowac??
> Czy tylko umyc, wysuszyc i wrzucic do zamrazalnika?
> Licze na Wasze rady,
>
> Pozdrawiam,
> Iza
>
>
Zacznijmu od tego, ze jezeli ten zamrazalnik jest w lodowce a nie jako
osobna zamrazarka to temperatura panujaca tam nie pozwala przechowywac
dluzej zamrozonej zywnosci

Przemyslaw
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-07-10 16:19:42

Temat: Re: Jak zamrazac warzywa?
Od: "Tomasz" <t...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam Ciebie, jak powinno się robić to powiem szczerze,że nie wiem. Powiem
jak ja robię, małe owoce, warzywa (truskawka, groszek) zamrażam na
specjalnej tacy (mam na wyposażeniu lodówki), po prostu rozsypuję. Jak się
to już zmrozi, wkładam do torebki foliowej i z powrotem do zamrażalnika, w
ten sposób nie skawalą się mrożonki.

--
Tomasz Zorii
Użytkownik "Przemyslaw" <p...@p...wp.pl> napisał w wiadomości
news:r4D95.31042$Qw1.743766@news.tpnet.pl...
>
> Użytkownik "IzaQ" <i...@s...com.pl> napisał w wiadomości
> news:8jv8jv$1dl$1@korweta.task.gda.pl...
> > Witam,
> > jestem wierna czytelniczka Waszej listy.
> > Mam nadzieje ze znajde tu odpowiedz na nurtujace mnie pytanie.
> > Otoz, niedawno kupilam sobie lodowke z duzym zamrazalnikiem i chcialbym
> > zamrozic rozne sezonowe warzywa na zime (fasolke, groszek, kukurydze i
co
> > sie da)
> > I tu pojawia sie problem.
> > Czy nalezy cos wczesniej z nimi zrobic?? Podgotowac??Zblanszowac??
> > Czy tylko umyc, wysuszyc i wrzucic do zamrazalnika?
> > Licze na Wasze rady,
> >
> > Pozdrawiam,
> > Iza
> >
> >
> Zacznijmu od tego, ze jezeli ten zamrazalnik jest w lodowce a nie jako
> osobna zamrazarka to temperatura panujaca tam nie pozwala przechowywac
> dluzej zamrozonej zywnosci
>
> Przemyslaw
> >
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

pizza i stogonow
Sernik bez mielenia sera
szaszlyki
jak z kuchni
Bulgarska salatka - szopski salat czy jakos tak...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Odp: Odp: Odp: Odp: Panslavisto!
Maliny na surowo na zimę (bez mrożenia)
Ketchup - :)
Świeży koperek, natka pietruszki - przechowywanie przez parę dni
Trucizna nasza powszechna.

zobacz wszyskie »

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X