« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2007-08-15 01:22:21
Temat: Re: Jak zrobic farsz do pierogow z miesem, zeby byl "gladki"?On Mon, 13 Aug 2007 10:30:28 +0000 (UTC), Felinity
<f...@A...pl> wrote:
>W piękny wiosenny poranek dnia Mon, 13 Aug 2007 10:14:35 +0000, istota
>zwiewna znana jako topek napisała:
>
>> Jak zrobic, zeby ta
>> masa miesna byla ladna, gladka jak glina? Tzn taka jaka jada sie w
>> barach mlecznych?
>>
>Taki farsz trzeba zrobić z mięsa gotowanego, które potem się mieli i
>dodaje do niego przyprawy. Tak przynajmniej robiła moja babcia i był
>pyszny.
Mylisz sie - taki farsz robi sie z papieru toaletowego, odrobiny
tektury falistej oraz odpowiednich dawek maki ziemniaczanej i maki
krupczatki. Jak rozmoczony papier z tektura poddac zmiksowaniu w
mikserze z ostrymi koncami mieszadla to masa napewno bedzie tak gladka
jak w barach mlecznych...
Bo mnie osobiscie pierogi z nadzieniem tak gladkim jak w barach
mlecznych zastepuja niedostatek wraliwosci blednika - jak nie mam
ciagot do ptactwa ozdobnego w wyniku kolysania tak przyprawia mnie o
takie zainteresowania gladkie jak w barach mlecznych nadzienie
pierogow...
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |