« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-12-15 19:09:37
Temat: Re: Jakosc oleju a smazonych potraw> W pełni potwierdzam. Tani olej to same problemy. Pali się bardzo szybko,
> zajeżdża jakimiś syntetycznymi dodatkami (często to jakby ktoś
> wcześniej śruby przemywał tym olejem)... szkoda zdrowia na
> Biedronkę/Leader Price czy inne tego typu sklepy....
Ok, dzieki za sugestie !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-12-15 19:10:24
Temat: Re: Jakosc oleju a smazonych potraw> Weź dwa kawałki np. karczku. Jeden połóż na patelnię z olejem do smażenia
> (4,50 za litr), a drugi połóż na patelnie z olejem do nabijania klienta w
> butelkę (2,49 zł za litr). Spróbuj ładnie obsmażyć te kawałki. Ten,
którego
> nie da się obsmażyć będzie na tym tańszym oleju. Przynajmniej w mojej
kuchni
> tak jest, ale może ja mam żyłę wodną pod palnikiem?
Wiec jaki olej polecilbys do smazenia ?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-15 19:33:31
Temat: Re: Jakosc oleju a smazonych potrawIn article <brl0q9$k80$2@news.onet.pl>, cuz <e...@...pl> wrote:
> ...
> > Nie wiem. Żadnego z nich nie używam. NIe jest wykluczone, że tańszy
> > olej jest lepszy od droższego.
> ...
> A jaki olej polecalbys do smazenia ?
Nie wiem. Rzadko smażę na oleju. Jak chcę smażyć na tluszczu
roślinnym to używam tłuszczów zestalonych w typie "Planty". Do
niektórych potraw używam oliwy z oliwek, czase z dodatkiem masła.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-15 20:33:16
Temat: Re: Jakosc oleju a smazonych potraw> Nie wiem. Rzadko smażę na oleju. Jak chcę smażyć na tluszczu
> roślinnym to używam tłuszczów zestalonych w typie "Planty". Do
> niektórych potraw używam oliwy z oliwek, czase z dodatkiem masła.
Ok, dzieki, poszukam...
Pozdrawiam!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-16 12:12:51
Temat: Re: Jakosc oleju a smazonych potraw> Wiec jaki olej polecilbys do smazenia ?
=====
Rzadko używam oleju, ale jak już, to smażę na Bartku. Żadnych zastrzeń nie
mam.
waldek
=====
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-16 20:49:42
Temat: Re: Jakosc oleju a smazonych potrawOn Mon, 15 Dec 2003 20:07:08 +0100, "cuz" <e...@...pl> wrote:
>...
>> Nie wiem. ?adnego z nich nie u?ywam. NIe jest wykluczone, ?e ta?szy
>> olej jest lepszy od dro?szego.
>...
>A jaki olej polecalbys do smazenia ?
Z pestek winogron
Art(Gruby).
Abyssus abyssum invocat.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-17 17:47:35
Temat: Re: Jakosc oleju a smazonych potraw> Rzadko używam oleju, ale jak już, to smażę na Bartku. Żadnych zastrzeń nie
> mam.
Nie znam, ale dzieki, poszukam.
Pozdrawiam!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-17 17:48:24
Temat: Re: Jakosc oleju a smazonych potraw> Z pestek winogron
Ok, dzieki.
Pozdrawiam!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |