Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kiszone pomidory

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kiszone pomidory

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-01-21 11:39:45

Temat: Re: Kiszone pomidory
Od: "Marek W." <t...@p...nospam.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "brow(J)arek" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:csqni6$r7a$1@213.17.234.82...
>
> Użytkownik "Marek W." <t...@p...nospam.onet.pl> napisał w
wiadomości
> news:csqlve$1u1$1@news.onet.pl...
>
> > wg "Poradnika Rolnego" z 1956 roku:
> >
> > pomidorki zielone całe nieobite zalać solanką docisnac i poczekac ...
>
> A pod pojęciem "solanki" to sie jakie proporcje kryją ? Czy tak jak z
> marynowaniem mięska - solę wodę do momentu az mi świeże jajko zacznie
> wypływać ?
>

Proporcje jak do kiszenia ogórków poprostu..ta sama technologia przecie :))

I koniecznie trzeba wziac to pod uwage że jak płyn zmetnieje to natychmiast
do lodówki
albo zimnej piwnicy jak kto jeszcze ma..
za długie trzymanie w cieple nie wychodzi na dobre smakowi kiszonek

Marek



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

czy zna ktoś dobre potrawy Hinduskie, będę bardzo wdzięczna
ciasto z gruszek
Szynka wieprzowa
glowka kapusty kiszonej slask kupie?
piekę ciasteczka Kruszyny.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »