« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-01-10 23:57:14
Temat: Kurczak z KFCJak zrobić panierkę do kurczaka z KFC bo temat był rzadko poruszany
Pozdrawiam
Kucharz Amator
Wojti
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-01-11 00:20:22
Temat: Re: Kurczak z KFCLe dimanche 11 janvier 2004 ? 00:57:14, Wojti a écrit :
> Jak zrobiae panierk? do kurczaka z KFC bo temat by? rzadko poruszany
Spytaj sie niejakiego Waldi
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-11 00:27:50
Temat: Re: Kurczak z KFC
> Jak zrobić panierkę do kurczaka z KFC bo temat był rzadko poruszany
Slyszalam ze kurczaka nalezy obtoczyc w platkach kukurydzianych ale nie
probowalam.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-11 00:30:40
Temat: Re: Kurczak z KFC> > Jak zrobić panierkę do kurczaka z KFC bo temat był rzadko poruszany
> Slyszalam ze kurczaka nalezy obtoczyc w platkach kukurydzianych ale nie
> probowalam.
Nie nie, to sikorkę należy obtoczyć.
Hania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-11 00:38:58
Temat: Re: Kurczak z KFCspojrz na "panierka" Waldiego milion postow nizej ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-11 08:18:02
Temat: Re: Kurczak z KFCOn Sun, 11 Jan 2004 01:38:58 +0100, "Beatka"
<s...@i...net.pl> wrote:
>spojrz na "panierka" Waldiego milion postow nizej ;)
>
...chyba wyzej...
trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-11 16:39:11
Temat: Re: Kurczak z KFCha ha ha strasznie smieszne
najsmieszniejsze jest to ze po sprawdzeniu na stronach WWW., w archiwum
grupy., w przepisach a,la KFC
stwierdzam ze nikt nie zna tego przepisu , próbowalem zrobic wedlug
niektórych przepisów i kiszka .
przede wszystkim nie ten zapach .
Zastanawia mnie dlaczego niektórych drazni dyskusja na ten temat .
Moze to jeden z zalozycieli ( wlascicieli , prezesów itp. ) KFC w Polsce
rozsial taka fame pare lat temu , w obawie ze komus sie uda rozszyfrowac ten
przepis .zwlaszcza tu na grupie zaraz by go cala Polska znala .
To wlasnie tu przez wymiane doswiadczen mozna dojsc do tego
ew. stworzyc nawa grupe kuchnia USA ---------- i nikogo juz nie bedzie
draznic taki temat ( chyba ze ktos zapyta o bigos )
ale ja niewiem jak to zrobic , jak wspominalem jastem tu nowy
Pozdrowienia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-11 16:50:09
Temat: Re: Kurczak z KFC
Użytkownik "Waldi" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:btrub1$ea9$1@nemesis.news.tpi.pl...
> ha ha ha strasznie smieszne
>
> najsmieszniejsze jest to ze po sprawdzeniu na stronach WWW., w archiwum
> grupy., w przepisach a,la KFC
> stwierdzam ze nikt nie zna tego przepisu , próbowalem zrobic wedlug
> niektórych przepisów i kiszka .
> przede wszystkim nie ten zapach .
>
> Zastanawia mnie dlaczego niektórych drazni dyskusja na ten temat .
>
> Moze to jeden z zalozycieli ( wlascicieli , prezesów itp. ) KFC w Polsce
> rozsial taka fame pare lat temu , w obawie ze komus sie uda rozszyfrowac
ten
> przepis .zwlaszcza tu na grupie zaraz by go cala Polska znala .
>
> To wlasnie tu przez wymiane doswiadczen mozna dojsc do tego
>
> ew. stworzyc nawa grupe kuchnia USA ---------- i nikogo juz nie bedzie
> draznic taki temat ( chyba ze ktos zapyta o bigos )
> ale ja niewiem jak to zrobic , jak wspominalem jastem tu nowy
>
> Pozdrowienia
Przepis dostales, za co nawet zlamanego "dziekuje" nie uslyszalam. A to, ze
jestes nowy nie upowaznia do panoszenia sie od samego wejscia.
Pozdrowienia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-11 17:07:18
Temat: Re: Kurczak z KFCDziękuję Ci Aniu serdecznie
spóźnione ale szczere
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-11 19:05:04
Temat: Re: Kurczak z KFCIn article <btrub1$ea9$1@nemesis.news.tpi.pl>, Waldi <w...@w...pl> wrote:
> ha ha ha strasznie smieszne
>
> najsmieszniejsze jest to ze po sprawdzeniu na stronach WWW., w archiwum
> grupy., w przepisach a,la KFC
> stwierdzam ze nikt nie zna tego przepisu , próbowalem zrobic wedlug
> niektórych przepisów i kiszka .
> przede wszystkim nie ten zapach .
Nie tak cuchnęło? ;-)
>
> Zastanawia mnie dlaczego niektórych drazni dyskusja na ten temat .
Nie tyle dyskusja, lecz tysięczne pytanie o przepis. Dyskutować o
"junk food" możemy. Proszę bardzo.
>
> Moze to jeden z zalozycieli ( wlascicieli , prezesów itp. ) KFC w Polsce
> rozsial taka fame pare lat temu , w obawie ze komus sie uda rozszyfrowac ten
> przepis .zwlaszcza tu na grupie zaraz by go cala Polska znala .
>
Kurczak z KFC to produkt przemysłowy, masowy, standaryzowany. Robi się
go w profesjonalnych urządzeniach w określonych parametrach z
półproduktów. Dlatego nikt nie poda Ci przepisu jak się robi tam tego
kurczaka, a gdyby nawet, to i tak nie jesteś w stanie tego zrobić,
najwyżej w domowych warunkach ten proces naśladować, używając
dostępnych Ci produktów wyjściowych.
Rzecz jednak w tym, że celem procesu produkcyjnego w KFC jest imitacja
normalnego panierowanego kurczaka smażonego w głębokim tłuszczu. Nie
ma on wcale być przy tym wcale szczególnie smaczny, lecz taki, żeby był
tani w produkcji, do zaakceptowania przez możliwie szeroką publiczność
i taki sam w każdym barze KFC na świecie. Starając się zrobić coś
takiego w domu imitujesz imitację. A przecież przepisów na dobre
kurczaki w panierunku jest mnóstwo, możesz się z nimi zapoznać,
wypróbować a nawt eksperymentować, aż trafisz na coś, co Ci będzie
odpowiadało.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |