« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-03-02 21:34:05
Temat: LasagneWitam,
czy ktoś może zdradzić niezawodny sposób na to, aby sos w lasagne się nie
rozlał? Domyślam się, że trzeba dodać mniej wody/mleka - pytanie: ile a
najlepiej: jakie proporcje. No ileż można jeść zupę pomidorową z makaronem
lasagne? ;-)))))))
Pozdrawiam.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-03-02 21:41:09
Temat: Re: Lasagneskarb wrote:
> Witam,
> czy ktoś może zdradzić niezawodny sposób na to, aby sos w lasagne się
> nie rozlał? Domyślam się, że trzeba dodać mniej wody/mleka - pytanie:
> ile a najlepiej: jakie proporcje. No ileż można jeść zupę pomidorową z
> makaronem lasagne? ;-)))))))
ja robię sosy bardzo gęste. Beszamel prawie klucha, czerwony (mięsny lub
wegetariański) jest też stosunkowo gęsty. Jak robię lasagne "dachówkowe"
z suchym makaronem to jest on lekko płynny, jak na cieście makaronowym,
to jest on też gęsty. Jak mi wpadło za dużo soku pomidorowego, a nie
chce mi się za długo odparowywać to dodaję trochę mąki.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |