« poprzedni wątek | następny wątek » |
91. Data: 2017-09-01 22:24:28
Temat: Re: Lody domoweW dniu 01.09.2017 o 21:50, Animka pisze:
> Ja bym chciała taki toruński pierniczek, taki jak te serduszka w sklepie.
>
Jeśli sobie zrobisz piernik dojrzewający i polejesz czekoladą, to
będziesz taki właśnie miała. A nawet lepszy.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
92. Data: 2017-09-01 22:25:37
Temat: Re: Lody domoweW dniu 01.09.2017 o 19:22, Trefniś pisze:
>
> Tego uczą się dzieci na poziomie szkół zawodowych, ale nawet Gessler
> ignoruje procesy chemiczne zachodzące w cieście.
Empiria też ignoruje te procesy.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
93. Data: 2017-09-01 22:27:39
Temat: Re: Lody domoweW dniu 01.09.2017 o 21:10, tandoori.curry pisze:
> Trzeba uczciwie powiedzieć że
> poziom wielu placówek gastronomicznych pozostawia sporo do życzenia.
To niestety prawda. Trzeba się nieźle naszukać, ale znaleźć można. Nawet
w nadmorskim kurorcie. Tylko niekoniecznie trzeba szukać najdroższych i
najbardziej (nomen omen) wyszukanych.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
94. Data: 2017-09-01 22:48:04
Temat: Re: Lody domoweW dniu .09.2017 o 22:25 FEniks <x...@p...fm> pisze:
> W dniu 01.09.2017 o 19:22, Trefniś pisze:
>>
>> Tego uczą się dzieci na poziomie szkół zawodowych, ale nawet Gessler
>> ignoruje procesy chemiczne zachodzące w cieście.
>
> Empiria też ignoruje te procesy.
Właśnie tego się obawiałem i przewidziałem.
Nie brnij w to.
Teraz tylko czekać na głosowanie "kto lubi Ewę".
To doskonale zastępuje fakty.
--
Trefniś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
95. Data: 2017-09-01 23:00:54
Temat: Re: Lody domowe> Ja bym chciała taki toruński pierniczek, taki jak > te serduszka w sklepie.
No to idź do sklepu. Nie rozumiem, po co samej piec coś, co ma być takie jak w
sklepie.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
96. Data: 2017-09-01 23:09:42
Temat: Re: Lody domoweW dniu .09.2017 o 21:52 Animka <a...@t...wp.pl> pisze:
> W dniu 2017-09-01 o 20:30, Trefniś pisze:
>> W dniu .09.2017 o 19:44 tandoori.curry <t...@g...com> pisze:
>>
>>>> Tego uczą się dzieci na poziomie szkół zawodowych, ale nawet Gessler
>>>> ignoruje procesy chemiczne zachodzące w cieście.
>>>
>>> Może jesteś zbyt surowy...? ))
>>
>> Każdy dostaje tyle szacunku, ile go ma dla innych :)
>> Nie myślcie, że zachowanie Gessler w trakcie programu "Kuchenne
>> rewolucje" jest konsekwencją zakupionego przez TVN "formatu". Ona tak
>> się zachowuje także poza kamerą, ma to we krwi.
>>
>> A jeśli chodzi o jej fachowość, to wystarczy poczytać w sieci, jak
>> pięknie rozłożyła kultową "Kryształową" w Katowicach. A to nie jest
>> jedyny "sukces" tej restauratorki :)
>
> Ale brata to ma wspaniałego! Potrzebny mi kontakt do niego, Kontakt
> trudno znaleźć, bo on w telewizji częściej przebywa.
Z tym jakiś głębszy problem?
https://pl-pl.facebook.com/Ruch-Sprawiedliwo%C5%9Bci
-Spo%C5%82ecznej-348547675288161/
Czynny, publikuje na bieżąco, można się skontaktować.
--
Trefniś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
97. Data: 2017-09-01 23:27:26
Temat: Re: Lody domoweW dniu 2017-09-01 o 22:24, FEniks pisze:
> W dniu 01.09.2017 o 21:50, Animka pisze:
>> Ja bym chciała taki toruński pierniczek, taki jak te serduszka w
>> sklepie.
>>
>
> Jeśli sobie zrobisz piernik dojrzewający i polejesz czekoladą, to
> będziesz taki właśnie miała. A nawet lepszy.
>
Nie chcę kisić ciasta parę dni, żeby potem dopiero upiec :-(
--
animka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
98. Data: 2017-09-01 23:40:05
Temat: Re: Lody domoweW dniu 2017-09-01 o 23:09, Trefniś pisze:
> W dniu .09.2017 o 21:52 Animka <a...@t...wp.pl> pisze:
>
>> W dniu 2017-09-01 o 20:30, Trefniś pisze:
>>> W dniu .09.2017 o 19:44 tandoori.curry <t...@g...com>
>>> pisze:
>>>
>>>>> Tego uczą się dzieci na poziomie szkół zawodowych, ale nawet Gessler
>>>>> ignoruje procesy chemiczne zachodzące w cieście.
>>>>
>>>> Może jesteś zbyt surowy...? ))
>>>
>>> Każdy dostaje tyle szacunku, ile go ma dla innych :)
>>> Nie myślcie, że zachowanie Gessler w trakcie programu "Kuchenne
>>> rewolucje" jest konsekwencją zakupionego przez TVN "formatu". Ona
>>> tak się zachowuje także poza kamerą, ma to we krwi.
>>>
>>> A jeśli chodzi o jej fachowość, to wystarczy poczytać w sieci, jak
>>> pięknie rozłożyła kultową "Kryształową" w Katowicach. A to nie jest
>>> jedyny "sukces" tej restauratorki :)
>>
>> Ale brata to ma wspaniałego! Potrzebny mi kontakt do niego, Kontakt
>> trudno znaleźć, bo on w telewizji częściej przebywa.
>
> Z tym jakiś głębszy problem?
> https://pl-pl.facebook.com/Ruch-Sprawiedliwo%C5%9Bci
-Spo%C5%82ecznej-348547675288161/
>
> Czynny, publikuje na bieżąco, można się skontaktować.
>
>
Skasowałam, ubiłam fejsbuka, bo chcieli ode mnie jeszcze wynusić numer
telefonu. No i mam w związku z tym przechlapane jak chcę coś przeczytać.
--
animka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
99. Data: 2017-09-02 10:31:06
Temat: Re: Lody domoweOn 01.09.2017 22:48, Trefniś wrote:
> W dniu .09.2017 o 22:25 FEniks <x...@p...fm> pisze:
>
>> W dniu 01.09.2017 o 19:22, Trefniś pisze:
>>>
>>> Tego uczą się dzieci na poziomie szkół zawodowych, ale nawet Gessler
>>> ignoruje procesy chemiczne zachodzące w cieście.
>>
>> Empiria też ignoruje te procesy.
>
> Właśnie tego się obawiałem i przewidziałem.
> Nie brnij w to.
>
> Teraz tylko czekać na głosowanie "kto lubi Ewę".
> To doskonale zastępuje fakty.
>
Szanowny Trefnisiu,
Ja lubię Ewę.
Co do chodzenia na skróty to signum temporis.
Świat nie jest perfekcyjny jak mi się zdaje a szczerze mówiąc czekanie
pół roku dojrzałego piernika jest przecież nierealne.
Być może moje podejście jest zbyt pragmatyczne i redukuje piękno czy
odrębność ale w końcu wszyscy prędzej czy później będziemy jeść z
plastikowych torebek jak astronauci którzy latają w stacji kosmicznej od
lat nad naszymi głowami.
p. Gessler/forum kulinarne/książki kucharskie/stare przepisy babuni itp
spowolniaja jedynie ten nieuchronny proces.
pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
100. Data: 2017-09-02 13:18:41
Temat: Re: Lody domowehttps://www.youtube.com/watch?v=iOSCv4sc6Y0
))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |