Strona główna Grupy pl.misc.dieta MM - bo sie zabije!

Grupy

Szukaj w grupach

 

MM - bo sie zabije!

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 14


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2003-01-29 14:39:15

Temat: Re: MM - bo sie zabije!
Od: "Orson" <n...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Joel <c...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:b18if0$bkf$...@n...tpi.pl...
>
> > Innym wyjsciem jest pieczenie samemu, ale to klopot i duzo roboty. Wcale
> tez
> > nie jestlatwo kupic odpowiednia make......
> > Nikoosia
>
> Nic bledniejszego - wszystkie maki kupilem w sklepie ze zdrowa zywnoscia
> (jest ich coraz wiecej)
> na tyłach kina Atlantic, przy knajpce Vega (-tarianska).

Hmmmm....... U mnie nie ma kina Atlantic ... :))

Maki prawdziwej zpelnego przemialu szukalam kiedys, gdy mialam jeszcze chec
robienia chleba samodzielnie - znalazlam w mlynie jakims ale minimalna ilosc
zakupu to bylo 100 kg, a piekarni w planach nie mam :))

Tym niemniej, jesli komus nie brak zapalu...... Ja staram sie nie uzywac
pieczywa, a w chwilach zwatpienia posilkuje sie Mastemacherem, ktory pewnie
tez nie jest idealny...
Nikoosia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2003-01-29 15:35:12

Temat: Re: MM - bo sie zabije!
Od: "Monika B-W" <m...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Margolcia" <m...@t...pl> napisał w wiadomości
news:b16s29$3t2$1@news.tpi.pl...
> Gdzie, no gdzie mozna kupic ten cholerny chleb MM w stolycy?
> Blagam podajcie nazwe chleba, sklep i adres
> (najlepiej w centrum lub na Woli)

Jezeli "zytni razowy" na zakwasie jest OK dla MM (nie znam szczegolow
diety), to polecam chleb z piekarni Zakroczymskich, m.in. w Sezamie i
Mokpolu. Sklad: maka zytnia razowa, sol. Jest jeszcze staropolski
(maka zytnia, sol).

:-) Monika


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2003-01-29 15:58:49

Temat: Re: MM - bo sie zabije!
Od: "Margolcia" <m...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Monika B-W <m...@p...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:b18sa9$rad$...@n...tpi.pl...
> Użytkownik "Margolcia" <m...@t...pl> napisał w wiadomości
> news:b16s29$3t2$1@news.tpi.pl...
> > Gdzie, no gdzie mozna kupic ten cholerny chleb MM w stolycy?
> > Blagam podajcie nazwe chleba, sklep i adres
> > (najlepiej w centrum lub na Woli)
>
> Jezeli "zytni razowy" na zakwasie jest OK dla MM (nie znam szczegolow
> diety), to polecam chleb z piekarni Zakroczymskich, m.in. w Sezamie i
> Mokpolu. Sklad: maka zytnia razowa, sol. Jest jeszcze staropolski
> (maka zytnia, sol).
>
> :-) Monika
>

Bylam wczoraj w sezamie i kupilam
ale moim zdaniem jest troche dziwny i na pewno nie jest z pelnego przemialu
- jest po prostu bez konserwantow

Margolcia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2003-01-30 15:08:34

Temat: Re: MM - bo sie zabije!
Od: "Joel" <c...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

> witamy serdecznie!
> jak tam rezultaty?

Czesc i dzieki za mile przyjecie!

Rezultaty calkiem obiecujace - zrzucilem 6-8 kg, niestety nie wiem dokladnie
ile
bo wczesniej stosowalem niskokaloryczne diety, ktore zaburzyly mi nieco
wszystkie obliczenia. Bez zadnych okresow przejsciowych zaczalem stosowac MM
i tak ciagne do dziś.


> odnosnie chleba - wytlumacz mi krok po kroku jak to zrobic pliz.

Odnosnie chleba... to przepis, czesto cytowany na grupie, znalazlem na
http://www.montignac.prv.pl

Ja piekę tak:

2/3 kubka maki przennej razowej z pelnego przemialu (pp)
2/3 kubka maki zytniej (pp)
2/3 kubka maki owsianej (pp)
2/3 kubka maki jeczmiennej (?!)
2/3 kubka płatków: owsianych, żytnich, jęczmiennych (lub/i pestki dyni,
slonecznika, migdaly, orzechy)

w/w produkty wsypuje do plastikowego, wysokiego pojemniczka, dosypuje cala
lyzke (do zupy) fruktozy,
ze 3 takie lyzki soli. Nastepnie w rozpuszczam 40g drozdzy w salaterce z
ciepla woda (1,5 kubka tej wody),
dolewam to do mak i platkow. Wbijam jedno jajko i wszystko mieszam lyzka na
jednolita mase.

Następnie do foremki o wymiarach (...to bez znaczenia) 30x10x10 cm wlewam
odrobinę oliwy z oliwek
i palcami rozprowadzam ja po dnie i bokach foremki (wewnątrz ;)))).
Jak foremka jest juz tlusta, wlewam do niej zawartosc plastikowego
pojemnika - czyli ciasto, rozprowadzam
rowniutko, posypuje jeszcze na gorze platkami i stawiam w cieplym miejscu
(obok piekarnika), czekam az
urosnie 2 krotnie. Wlaczam piekarnik na 200 stopni i czekam az sie nagrzeje.

Nastepnie foremka wjezdza do piekarnika, nastawiam budzik w telefonie kom.
na 'za 40 minut' i ide poczytac
(to nie jest konieczne, ale warto poprawic statystyke - Polacy strasznie
malo czytaja!!!)
Po uplywie 40 pieknie pachnacych minut wylaczam piekarnik, uchylam drzwiczki
i czekam az ostygnie.

Na koniec pozostaje tylko wyjecie z foremki, pokrojenie i... grzeszenie, bo
goracego, chrupiacego chlebka
nie wyobrazam sobie bez masla (1 kromka z maslem/tydzien jeszcze nikomu nic
zlego nie zrobila!?).

Jedyna wada tego chlebka jest jego rozpadanie sie podczas krojenia - nie
wiem jak temu zaradzic!
Moze ktos podpowie?!


Mam nadzieje, ze sie skusicie i upieczecie WŁASNY chleb - pochwalcie sie
koniecznie jak Wam poszlo!


Pozdrawiam wszystkich i przepraszam za ta dluzyzne,
Joel

P.S. Wszystkie produkty MM kupilem w W-wie na Al. Jana Pawła II 36c, w
sklepie VEGA
tel.(22) 654 41 11. Sklep czynny od pon do pt w godzinach 10:00-21:00, sb i
nd 12:00-21:00.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

MM - bo sie zabije
Przed wysilkiem.
MM Ryba po grecku ?
MM
cos na poprawe krazenia ?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Prasa do oleju na domowy użytek
niedobory skł. mineralnych a alergie skórne
Sekret Odchudzania z Pasją
Darmowe Mp3 Discopolo 2015 i premiery
Re: Solution Manual Switching and Finite Automata Theory, 3rd Ed by Kohavi, K. Jha

zobacz wszyskie »