Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Magdo, witaj!

Grupy

Szukaj w grupach

 

Magdo, witaj!

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-09-02 15:09:12

Temat: Re: liscie chrzanowe
Od: wiku <s...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora



Magdalena Bassett wrote:

> To mi przypomnialo o makaronie z nalesnikow. Smazy sie normalne
> nalesniki, po wystygnieciu kroi sie w paski jak makaron. Swietnie sie
> zamraza, mozna go wrzucic do goracej zupy i temperatura jest w sam raz
> do jedzenia.

ja dodaje do takiego ciasta rozne swieze zielsko i potem mam makaron
ziolowy :)
wiku

--

http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-09-02 16:14:00

Temat: Re: Magdo, witaj!
Od: "Ania" <a...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Magdalena Bassett <m...@o...com> napisał(a):

>
>
> Ania wrote:
> >
> > Akulka <s...@N...gazeta.pl> napisał(a):
> >
> > > Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
> > > news:3F467782.A5F282C@olypen.com...
> > > > Bardzo mi milo, dzieki. Przy okazji i bez powodu kulinarnego, powiem
> > > > wam, co widzialam pare dni temu: zorze polarna. Zrobilam szybkie
> > > > zdjecie, ale malo widac, choc widac. Wrzucilam te zdjecia do Nowej
Kuchni
> .
> > > > Magdalena Bassett
> > >
> > > Witam,
> > > Hm, do nowej kuchni? A co to jest? - albo gdzie...
> > >
> > > Czesc!
> > To jest cos do czego próbowałam się dostać ale najwyrażniej nie spełniam
> > jakichś podstawowych wymogów bo pani M.B. nie odpowiedziała nawet na
mojego
> > maila.
> > Ania
>
>
> Co ty, kazdy moze sie dostac. Jesli Twoj adres jest a...@g...pl,
> to ja nie mam zadnego listu od Ciebie, ale juz Ci zaproszenie wlasnie w
> tej chwili wyslalam. Czasem Yahoo nawala, czasem ja nawalam, ale nie
> zrazaj sie, probuj jeszcze raz, bo zdjecia fajne do obejrzenia i
> dyskusja troszke inna niz tu.
> MB


Dzieki!
List wysłałam z domu z podobnego ale troszke innego adresu, tego adresu
używam że tak powiem głównie w pracy - to tyle jeśli chodzi o mój adres, a
tak na marginesie jeśli chodzi o poziom dyskusji to z tego co zauważyłam -
faktycznie ostatnio różnie z tym bywa ...
Pozdrawiam
Ania

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-02 18:22:24

Temat: Re: termometrem w zup
Od: d...@e...net.ae (TomekW) szukaj wiadomości tego autora

Najlepiej zmierzyc temperature kwasnicy wg przepisu Jerzego

>Kwaśnica
>W 1,5 l wody gotujesz ok. 1 kg baraniny z kością, potem oddzielasz od
>kości i porcjujesz.
>Do wywaru dodajesz ok. 30 dkg kapusty kiszonej, 1 dużą pokrojoną cebulę,
>ziele ang., duży ząbek czosnku, pieprz, sól i to jeszcze raz gotujesz. W
>międzyczasie ugotuj garść suszonych grzybów a pokrojone w paski dodaj do
>wywaru wraz z mięsem i pokrojonymi w kostkę 2 dużymi ziemniakami[wcześniej
>ugotowanymi]. Podgotuj i smacznego.
>
>Obie potrawy typowe dla Podhala, dlatego podejrzewam, że ta twoja zupa
>zbójnicka jest jakąś modyfikacją pod gusta ceprów. ;-)))
>Pozdrawiam Jerzy
>
Tomek

bakszysz wrote:

>A mnie przypomniało, że sa termometry do mierzenia temperatury zupy i wtedy
>się wie, czy temperatura jest w sam raz.
>b.
>
>
>
>

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-02 19:16:09

Temat: Re: termometrem w zup
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>Najlepiej zmierzyc temperature kwasnicy wg przepisu Jerzego
>
>>Kwaśnica
>>W 1,5 l wody gotujesz ok. 1 kg baraniny z kością, potem oddzielasz od
>>kości i porcjujesz.
>>Do wywaru dodajesz ok. 30 dkg kapusty kiszonej, 1 dużą pokrojoną cebulę,
>>ziele ang., duży ząbek czosnku, pieprz, sól i to jeszcze raz gotujesz. W
>>międzyczasie ugotuj garść suszonych grzybów a pokrojone w paski dodaj do
>>wywaru wraz z mięsem i pokrojonymi w kostkę 2 dużymi ziemniakami[wcześniej
>>ugotowanymi]. Podgotuj i smacznego.
>>
>>Obie potrawy typowe dla Podhala, dlatego podejrzewam, że ta twoja zupa
>>zbójnicka jest jakąś modyfikacją pod gusta ceprów. ;-)))
>>Pozdrawiam Jerzy
>>
>Tomek
>

ja tam bym sie w mierzenie temperatury nie bawila tylko pozarla
zupe i juz. ostatnio sie caly czas parze kukurydza gotowana w
mikrofali...niecierpliowsc naturalna mnie zzera i ani tego
trzymac w rekach ani obgryzac...masoch mam na drugie czy jak?

Trys
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 3 . [ 4 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pstrąg
Obiad w 0.5 godziny | Sznycle z winogronami
Obiad w 0.5 godziny | Losos w slodkawym sosie
Obiad w 0.5 godziny | Etouffeé
Obiad w 0.5 godziny | Skrzydelka slodko kwasne

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »