Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Majonezy i takie tam...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Majonezy i takie tam...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-09-05 11:18:16

Temat: Re: Majonezy i takie tam...
Od: "Agnieszka" <A...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Monika Mężyńska <m...@p...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@p...pl...
> Agnieszka wrote:
>
> > Eee tam, jaja sobie robicie. Zdatny do uzytku jest wylacznie majonez
> > zrobiony wlasnorecznie.
>
> Jak go robisz?
Do miksera wrzucam: cale jajo,plaska lyzeczke cukru, spora szczypte soli,
szczypte bialego pieprzu, lyzeczke musztardy i sok z pol cytryny. Miksuje to
wszystko po czym wciaz miksujac cienkim strumyczkiem wlewam olej az do
uzyskania wlasciwej konsystencji (im wiecej oleju tym gestszy majonez). Robi
sie to blyskawicznie (2-3 minuty) i zawsze sie udaje. Pozdrawiam -
Agnieszka.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-09-05 11:52:15

Temat: Re: Majonezy i takie tam...
Od: "BB" <b...@a...warszawa.mtl.pl> szukaj wiadomości tego autora


Pysk napisał(a) w wiadomości:
>Co do wlasnorecznie robionego majonezu to mam duze watpliwosci.
Dlaczego? wedlug mnie to jedyny jadalny
BB


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-09-05 12:02:40

Temat: Re: Majonezy i takie tam...
Od: "kramir" <k...@l...tpsa.pl> szukaj wiadomości tego autora

A ja glosuje na majonez dekoracyjny z winiar



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-09-05 12:55:52

Temat: Odp: Majonezy i takie tam...
Od: "Joanna" <j...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

popieram w pelni kramira, tylko dekoracyjny z Winiar!

Joanna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-09-05 13:36:27

Temat: Re: Majonezy i takie tam...
Od: "Leszek Pawlisz" <l...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora


Tam dzie mie - skam (jes to Kla - kow)
Je - den tyl - ko jes ma - jo - nez.
Nie znam le - psych nad Kie - le - cki
Mo - ge go jesc na - wet z be - cki.

Lesiu, lat 7
_______________________________________________

a tak serio

--
pozdrowionka
Leszek Pawlisz, Krakow
l...@p...pl
501 69 55 86

"...schody sprzata sie od gory..."


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-09-05 13:56:43

Temat: Odp: Majonezy i takie tam...
Od: "Marek \"Ultor\" Szewczyk" <u...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Agnieszka <A...@p...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:8p2kt2$6vt$...@n...tpi.pl...
>
> Użytkownik Monika Mężyńska <m...@p...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych
> napisał:3...@p...pl...
> > Agnieszka wrote:
> >
> > > Eee tam, jaja sobie robicie. Zdatny do uzytku jest wylacznie majonez
> > > zrobiony wlasnorecznie.
> >
> > Jak go robisz?
> Do miksera wrzucam: cale jajo,plaska lyzeczke cukru, spora szczypte
soli,
> szczypte bialego pieprzu, lyzeczke musztardy i sok z pol cytryny.
Miksuje to
> wszystko po czym wciaz miksujac cienkim strumyczkiem wlewam olej az do
> uzyskania wlasciwej konsystencji (im wiecej oleju tym gestszy majonez).
Robi
> sie to blyskawicznie (2-3 minuty) i zawsze sie udaje. Pozdrawiam -
> Agnieszka.
>
dzięki - spróbuję zrobić

pozdrawiam

____
Ultor44 - webDesigner i . . .
zapraszam na: Personal Page >>>> http://www.ultor44.prv.pl
zobacz też: http://www.alrucaba.prv.pl - serwis astronomiczny
http://www.djrobson.prv.pl - DJ Robson's World
==== ==== ==== ==== ==== ==== ==== ==== ==== ==== ====



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-09-05 14:44:17

Temat: Re: Majonezy i takie tam...
Od: "Pysk" <y...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Witam,

znowu jakies regionalne walki .
Do kieleckiego majonezu, pare sztachet, pare scyzorykow dodac i bedzie
ostrzejszy.
Do ketrzynskiego paru krzyzakow i tez bedzie dobrze.
Co do wlasnorecznie robionego majonezu to mam duze watpliwosci.

POzdrowienia,
PYSK


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-09-05 14:54:05

Temat: Re: Majonezy i takie tam...
Od: "Pysk" <y...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

widze ze nie chwyciles kawalu :)))))))))))

BB wrote in message <8p2mm4$a7t$1@news.tpi.pl>...
>
>Pysk napisał(a) w wiadomości:
>>Co do wlasnorecznie robionego majonezu to mam duze watpliwosci.
>Dlaczego? wedlug mnie to jedyny jadalny
>BB
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-09-06 06:15:12

Temat: Re: Majonezy i takie tam...
Od: a...@p...wp.pl (Anna, Bartosz Balcer) szukaj wiadomości tego autora

Grzegorz Janoszka wrote:

> Nawiązując do postu z Tue, 5 Sep 2000 09:32:16 +0200 autorstwa Tom
(f...@p...arena.pl):
> : Zdecydowanie Kielecki jest duzo lepszy!!!!
> : Zreszta jest podobny moim zdaniem do ketrzynskiego :))
>
> Nikt nie lubi Helmansa?

Witam pierwszy raz na grupie!

Mam na imie Anka i ... nie umiem gotowac :-).

A propos majonezu to nie lubie go, bo... jest za tlusty i zle na niego reaguje moja
watroba. :-)

Pozdrawiam,
Anka



--
Chcesz otrzymywac newsy poczta elektroniczna ? Sprawdz http://www.newsgate.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-09-06 06:15:25

Temat: Re: Majonezy i takie tam...
Od: a...@p...wp.pl (Anna, Bartosz Balcer) szukaj wiadomości tego autora

Zolza wrote:

> >Nikt nie lubi Helmansa?
>
> Ja! Ale tylko Babuni, ten zwykly jest taki okropnie amerykanski - mdly.

Majonez Hallmans Babuni byl specjalnie robiony na polski rynek i dopasowany
do gustu smakowego Polaków :-)

Pozdrowka,
Anka


--
Chcesz otrzymywac newsy poczta elektroniczna ? Sprawdz http://www.newsgate.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3 . 4


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

befsztyk
Re: ziolka - kiedy i jak zbierac
kalorie
schab
Re: ziolka - kiedy i jak zbierac

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »